Взимку як знайдете
Стартував серпень — найкращий місяць для заготівлі свіжих овочів та фруктів на зиму
Усі дбайливі господині зараз заповнюють ними морозильні камери. Зазначимо, що при заморожуванні вони усе ж втратять незначну частину поживних речовин. Особливо ті овочі та фрукти, у яких містяться вітаміни С та В1. Аби вони зберегли свої смакові та поживні властивості, радимо дотримуватися цих правил.
Овочі та фрукти промийте і наріжте. Зазначимо, що ягоди, броколі, цвітну та брюсельську капусту, зелений горошок можна заморожувати сирими. Гриби, помідори, перець, кабачки та шпинат перед цим треба бланшувати. З помідорів краще зробити пюре. Взимку воно буде чудовою добавкою до борщів та соусів.
Усі ягоди ретельно переберіть. Для заморожування візьміть найціліші і не перезрілі. У таких збережеться більше вітамінів.
Усі ягоди ретельно переберіть. Для заморожування візьміть найціліші і не перезрілі. У таких збережеться більше вітамінів.
Заморожуйте маленькими порціями. Овочі чи фрукти легше буде відділити перед використанням.
Для заморозки краще взяти пакети. Вони менше займають місця, ніж харчові контейнери.
Для рагу зручніше буде відразу приготувати суміш із овочів. Вони, а також фрукти, ягоди можуть зберігатися 8–12 місяців. Згодом теж втрачають колір.
Читайте також: П'яний волинянин серед міста чіплявся до перехожих (Відео).