Світові ціни на цукор сягнули чотирирічного максимуму
Любителям солоденького не позаздриш...
Світові ціни на цукор досягли найвищого рівня за понад чотири роки. Підняття ціни відбулося внаслідок аномальних заморозків у Бразилії, де виробництво продукту зменшилося на 11% — до 3 млн тонн. Повідомили в пресслужбі Національної асоціації цукровиків України, інформує kurkul.com.
Галузева група Unica повідомила, що в липні виробництво цукрової тростини з 1 га знизилось на 17,9%, у порівнянні з попереднім роком, оскільки виробники, через заморозки, повинні були зрізати тростину раніше потрібного часу.
Галузева група Unica повідомила, що в липні виробництво цукрової тростини з 1 га знизилось на 17,9%, у порівнянні з попереднім роком, оскільки виробники, через заморозки, повинні були зрізати тростину раніше потрібного часу.
«Цукровий сезон в Бразилії, країні, яка забезпечує близько 40% світових поставок цукру, може закінчитися набагато раніше, ніж зазвичай. Три хвилі заморозків, що пройшли в с/г районах країни, ще більше пошкодили посіви, які, на додачу, постраждали від найсильнішої посухи за останні 90 років», — йдеться в повідомленні.
Учасники ринку передбачали зниження показників у другій половині липня через морози, але цифри виявилися нижчими даних прогнозу. Ф'ючерси на цукор на нью-йоркській біржі ICE виросли майже на 7%.
Читайте також: Українець Зінченко одержує найменшу зарплатню серед футболістів «Манчестер Сіті».