Курси НБУ $ 41.40 € 45.14
Додасть смаку та аромату і борщу, і м’ясу, і салату

Готуйте зі смаком.

Фото Pixabay.

Додасть смаку та аромату і борщу, і м’ясу, і салату

Йдеться не про якусь там заморську приправу, а про наш звичний і знайомий з дитинства кріп

Хоча заради справедливості варто зазначити, що батьківщиною цієї однорічної трав’янистої рослини, яку вважають однією з найпопулярніших спецій у Європі, є Азія, звідки її запозичили греки та єгиптяни і дуже швидко оцінили цю непримітну, але ароматну травичку й почали додавати її в салати, супи та випічку.

Перш ніж кріп став приправою, його застосовували в медицині: вважали хорошим засобом від головного болю, з нього готували відвар, що сприяє травленню.

Кропові властивий різкий пряний аромат, що може досить кардинально змінити смак страви. У кулінарії використовують стебла, листя та насіння кропу як у свіжому, так і в сушеному вигляді. Він надасть пікантного смаку рибним та м’ясним наїдкам, молодій картоплі, овочевим рагу та запіканкам, першим стравам, салатам. Згодиться і в пиріжках, соусах і маринадах, поєднується із сирами. Кріп відмінно вписується в будь-яку дієту, його додають навіть у кефір і несолодкий йогурт. Масло з кропом використовується для бутербродів, кріп можна додавати як у тісто, так і в начинку для несолодкої випічки.

Але перш ніж кріп став приправою, його застосовували в медицині: вважали хорошим засобом від головного болю, з нього готували відвар, що сприяє травленню (та й в наші дні багатьом відома ця його властивість — ​кропову водичку мами дають немовлятам від кольок у животику).

А ви вже запаслися на зиму цією не лише смачною, а й дуже корисною рослиною? Якщо ні, то поспішайте — ​ще встигнете і посіяти, й зібрати та заготовки зробити.

Читайте також: Яке ж воно незвичайне, це ...звичайне яблуко! Суперові рецепти для господинь.

Реклама Google

Telegram Channel