Переможець «МастерШеф» розповів, як вибрати найсмачнішу диню
Серпень — сезон баштанних культур. Але вибрати справді смачні треба вміти
У своєму Instagram переможець «МастерШеф» Євген Грибеник перш за все радить подивитися на шкірку. Диня має бути без порізів, тріщин, плям і вм’ятин. М’якоть під ними може бути гіркою.
Якщо аромат взагалі не відчувається або він неприємний, краще дині не брати.
Гнучкість. Якщо натиснути на шкірку пальцем, диня повинна пружинити. Якщо вона тверда — значить, зелена. Коли ж, навпаки, пальці провалюються — перезріла і скоро зіпсується.
Звук. Під час поплескування по дині він повинен бути глухим.
Запах. Стигла пахне медом. Якщо аромат взагалі не відчувається або він неприємний, краще дині не брати.
Читайте також: Яке ж воно незвичайне, це ...звичайне яблуко! Суперові рецепти для господинь.