Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Найкращі способи очищення кухні від жиру

Фото із сайту pobudova.in.ua.

Найкращі способи очищення кухні від жиру

Хочете чисту кухню? Скористайтеся наступними порадами

Гірчичний порошок

Намочіть забруднені ділянки чистою водою і присипте їх гірчичним порошком, після чого потріть сухою серветкою. Залишки порошку приберіть за допомогою ганчірки або губки, змоченої у теплій воді. Гірчиця є прекрасним розчинником жиру, тому весь бруд залишиться на серветці. Таким способом чистять електричну плиту, раковину, холодильник або кухонний гарнітур із захисним покриттям.

Мило і сода

Мило натріть на крупній тертці, щоб воно швидше розчинилося, і залийте теплою водою. Ним протріть усі забруднені поверхні. Поки розчин не висох, на губку насипте невелику кількість харчової соди і пройдіться нею по всіх ділянках жиру. Залишіть на поверхні на 15—20 хвилин, після чого змийте губкою, змоченою в теплій воді. Нерозчинений порошок соди відіграє роль абразивної щітки, яка ретельно почистить поверхню. Мило в свою чергу дає змогу не тільки відмити жирні ділянки, а й продезінфікувати їх.

Нерозчинений порошок соди відіграє роль абразивної щітки, яка ретельно почистить поверхню. Мило в свою чергу дає змогу не тільки відмити жирні ділянки, а й продезінфікувати їх.

Цим способом можна очищати тільки металеві елементи. На поверхнях із глянцевим або лаковим покриттям від соди можуть утворитися подряпини.

Спирт і оцет

Цей спосіб застосовують, щоб відмити від жиру будь–які поверхні на кухні. Крім того, приготований розчин прекрасно дезінфікує меблі, техніку і начиння, позбавляючи їх від бактерій і мікробів.

Реклама Google

Змішайте звичайну воду, столовий оцет, спирт або горілку у співвідношенні 2:1:1 і додайте до суміші третину чайної ложки будь–якої ефірної олії. Засіб залийте в пульверизатор і обробіть ним усі забруднені ділянки, після чого залиште на 10—15 хвилин. Після цього змийте залишки розчину разом із відсталим жиром за допомогою вологої ганчірки або губки. Після такої обробки поверхня буде виділяти легкий аромат ефірної олії.

Telegram Channel