Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
У Голобах розчистили старий польський цвинтар

Працювали спільно українці та поляки.

Фото Голобська ОТГ.

У Голобах розчистили старий польський цвинтар

Цього літа відбувалися волонтерські заходи на території старого польського цвинтаря в селищі Голоби

Від майже непрохідних чагарників розчистили частину історичної пам’ятки.  На часі – вивезення сміття, очищення та ремонт окремих пам’ятників, йдеться на сайті громади.

Роботи триватимуть і восени.

Незважаючи на погодні умови та втому, працювали директор ТзОВ «Волинські старожитності», історик, археолог, автор десятків наукових та науково-популярних праць, громадський діяч і волонтер Олексій Златогорський; український історик, археолог, краєзнавець, дослідник Волині давньоруського часу та литовсько-польської доби, кандидат історичних наук, доцент Сергій Панишко; архівіст і краєзнавець Артур Альошин; волонтери Антоніна Златогорська та Богдан Савицький. Нарівні з українцями працювали громадяни Республіки Польща: Наталія Запур – керівник проєктів «Забуті цвинтарі Волині», Клаудія Голінська та Станіслав Мазюк – студентки історичного факультету. До роботи долучилися жителі громади Сергій Щесюк, Олександр Вісин, Богдан Мартинчук.

 

 Читайте також: Перед смертю попросив «Київський» торт: помер найвищий українець Ігор Вовковинський.

Проєкти «Забуті цвинтарі Волині» фінансує Інститут «Полоніка» м. Варшава. Організовані дані заходи Фундацією партнерства для держав Центрально-Східної Європи.

Прибирання польського кладовища – важлива ініціатива, яка спонукає пам’ятати про тих, хто пов’язаний із нашим краєм. Тому роботи триватимуть і восени.

 

 

Реклама Google

Telegram Channel