Ресторан у Києві пропонує сендвіч за дві тисячі гривень
Скуштувати страву, за яку пересічному пенсіонерові довелося б віддати всю свою пенсію, пропонують у ресторані «Японський привіт»
Заклад належить рестораторам Міші й Даші Кацуріним, які раніше відкрили «Китайський привіт», «В’єтнамський привіт» та «Тайський привіт». Меню закладу чимале, але одна страва привернула до себе особливу увагу в соцмережах — сендвіч кацу-сандо з яловичиною ваґю вартістю 2 200 гривень. Під постом ресторану в іnstagram люди прокоментували: мовляв, «були впевнені, що це помилка в меню». Втім, у коментарях для видання НВ шеф-кухар «Привітів» Антон Васильєв підтвердив, що вартість сендвіча дійсно становить 2 200 гривень і, незважаючи на високу ціну, страву… купують! «Щойно дві взяли», — сказав кухар.
Кацу-сандо в «Привіті» — це традиційний японський сендвіч із білим хлібом, свіжою капустою, домашнім соусом тонкацу (з яблуками, морквою і цибулею), а також — стейком із японської мармурової яловичини класифікації А5 ваґю (на фото).
Кацу-сандо в «Привіті» — це традиційний японський сендвіч із білим хлібом, свіжою капустою, домашнім соусом тонкацу (з яблуками, морквою і цибулею), а також — стейком із японської мармурової яловичини класифікації А5 ваґю (на фото).
Саме останній складник і сформував космічну ціну страви — в середньому у Києві 100 грамів такого м’яса обійдуться в 700–800 гривень. Ваґю — загальна назва м’ясних порід корів, що характеризуються генетичною схильністю до інтенсивної мармуровості і високого вмісту ненасичених жирів. М’ясо таких корів має високу якість і коштує дуже дорого.
Микола ДЕНИСЮК
Читайте також: Рецепти осінніх смаколиків: хто їсть кашу гарбузову — буде сильним і здоровим!
Дивіться також: Сотні замовлень і величезна черга: як у Луцьку відкривали «МакДональдз»