Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
Спритники привласнили 34 млн грн, виділених державою на розвиток тваринництва (Фото)

Ото грошви!

Фото Нацполіції України.

Спритники привласнили 34 млн грн, виділених державою на розвиток тваринництва (Фото)

Оперативники управління стратегічних розслідувань Нацполіції в місті Києві спільно з колегами-правоохоронцями викрили протиправну діяльність ряду комерційних структур

За даними слідства, у 2020 році посадовці кількох товариств розробили схему привласнення державних коштів, виділених на розвиток тваринництва, повідомляє Нацполіція України. З метою отримання дотацій до офіційних документів внесені недостовірні відомості про отримання ними імпортного обладнання для будівництва цеху переробки. Насправді  на момент подачі документів обладнання не було поставлено в Україну та на підприємство. Крім того, воно не поставлене і натепер. Крім того, до офіційних документів внесли розходи, які, відповідно до чинного законодавства, не підлягають компенсації.

Вилучили фінансову документацію та грошові кошти загальною сумою понад 16 млн грн, які, ймовірно, були отримані внаслідок реалізації злочинної схеми.

За такою схемою службові особи ряду товариств заволоділи 34 млн грн державних коштів та завдали державі збитків на цю суму.

 

 20 вересня оперативники та слідчі столичної поліції провели санкціоновані обшуки за місцями мешкання фігурантів та в офісних приміщеннях підприємств. Вилучили фінансову документацію та грошові кошти загальною сумою понад 16 млн грн, які, ймовірно, були отримані в наслідок реалізації злочинної схеми.

 

 Кримінальне провадження розслідується за ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, процесуальне керівництво у якому здійснює Подільська окружна прокуратура.

Після проведення необхідних процесуальних дій буде вирішуватися питання про повідомлення учасникам оборудки про підозру.

Читайте також: На Волині посадовця викрили на одержанні 20 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Реклама Google

Telegram Channel