Вибираємо якісний сир: поради спеціалістів
На полицях супермаркетів – стільки видів цього продукту, що очі розбігаються. Який із них купувати?
Ознака хорошого сиру – тонка і рівна, без тріщин чи інших пошкоджень скоринка, однорідна консистенція. При нарізці він не липне до ножа, його краї не повинні тріскатися або кришитися.
У розрізі продукт має жовтий або світло-жовтий колір. Якщо забарвлення занадто світле, значить, у ньому забагато солі або ж він виготовлений із нежирного молока. Сир, жовтий всередині, а по краях білуватий – неякісний.
Сир, жовтий всередині, а по краях білуватий – неякісний.
Цей продукт швидко вбирає аромати, тож не варто купувати сир, поруч із яким викладені риба, копченості чи інші продукти зі специфічним запахом.
Звертайте увагу на термін придатності: ціла головка може зберігатися від 1 до 6 місяців. Придбаний шматок твердого сиру слід тримати на нижній полиці холодильника за температури 5–8°С не більше 10 діб.
Читайте також у нас: «Корисні поради: як позбутися плями на улюбленому килимі».