Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
У Заболоттівській спецшколі збудують меблевий і швейний цехи

Хороше ремесло дітям згодиться.

Фото: Pixabay.

У Заболоттівській спецшколі збудують меблевий і швейний цехи

Про юних волинян із особливими освітніми потребами подбають сусіди з­-за Бугу. Потребує добудови й навчальний заклад у Гірниках. Ці та інші актуальні проблеми в житті Ратнівської та Шацької громад обговорили нещодавно керівники Волинської області та Ковельського району

Заболоттівська спеціальна школа реалізовує міжнародний проєкт «Створення лабораторії стійкого розвитку», який заснований Спілкою сільських громад Підляського воєводства і фінансуватиметься польською стороною. Загальний бюджет – близько 355 тисяч євро.

– Зведуть нове приміщення, де облаштуємо меблевий та швейний цехи, комп’ютерний клас, закупимо новітнє устаткування та обладнання, – розповіла директорка Ольга Головій. – У вихованців з’явиться можливість здобути професію, соціалізуватися. На сьогодні у закладі налічується 112 дітей, майже усі проживають тут постійно. Є чимало учнів, які показують хорошу динаміку розвитку, їх можна навчити опанувати ремесло, щоб вони стали самостійними у житті.

Голова обласної ради Григорій Недопад вважає, що, окрім Заболоттівської, участь у схожих проєктах можуть взяти ще дві волинські спецшколи – Затурцівська та Головненська. Уже розпочато реалізацію чергового етапу Програми транс­кордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна на 2021–2027 роки.

Є чимало учнів, які показують хорошу динаміку розвитку, їх можна навчити опанувати ремесло, щоб вони стали самостійними у житті.

А ось у Гірниках на Ратнівщині йшлося про те, що місцева школа дуже перевантажена і працює у дві зміни. Це найбільший сільський навчальний заклад у громаді, який міг би стати опорним. Тут здобувають знання понад пів тисячі учнів та майже сотня дошкільнят. Ще у 2015 році було розроблено проєкт реконструкції з добудовою приміщення. Цей документ із року в рік подають на розгляд комісії, щоб отримати фінансування коштом Державного фонду реконструкції і розвитку, однак поки що безрезультатно.

А от у Шацьку представники обласної та місцевої влади обговорили перспективу будівництва Центру олімпійської та паралімпійської підготовки. Для цього вже виділено земельну ділянку, планується підведення інженерних мереж.

Оксана КРАВЧЕНКО

Читайт також: Показали відремонтовану за майже півмільйона гривень їдальню у волинській школі.

Реклама Google

Telegram Channel