Курси НБУ $ 41.44 € 45.15
Зовні — ​камінь, всередині — ​ласощі

Завдяки великій кількості біоактивних речовин і лецитину ці плоди зміцнюють пам’ять, знімають нервову напругу й активують роботу мозку.

Фото із сайту mixladys.ru.

Зовні — ​камінь, всередині — ​ласощі

Волоський горіх — ​справжній скарб і лідер серед усіх горіхів за популярністю і корисними властивостями, адже його білок рівноцінний білку молока і м’яса, а засвоюється значно легше завдяки високому вмісту лізину. Зрілі горіхи містять більше 20 незамінних амінокислот, вітаміни B1, B2, C, PP, йод, каротин, залізо, ефірну олію, кобальт, дубильні речовини і дуже цінну фітонцидну речовину — ​юглон. Завдяки великій кількості біоактивних речовин і лецитину ці плоди зміцнюють пам’ять, знімають нервову напругу й активують роботу мозку. Амінокислота аргінін стимулює розширення кровоносних судин, а багатий вміст вітаміну Е допомагає зберегти красу шкіри, волосся і нігтів. Не дивно, що такий корисний продукт широко використовується в кулінарії, причому не лише в десертах, як може здатися на перший погляд

Томатно­горіховий суп

Інгредієнти: 1 кг томатів, 5 зубчиків часнику, 0,5 скл. волоських горіхів, 1 болгарський перець, зелень кропу і петрушки, сіль і перець — ​за смаком.

Приготування. Помідори добре помийте, наріжте невеликими шматочками. Ядра волоських горіхів подрібніть ножем і всипте до помідорів. Отримані інгредієнти залийте невеликою кількістю води і варіть на середньому вогні. Часник подрібніть і додайте до помідорів. Томати з горіхами і часником посоліть і поперчіть за смаком. При бажанні можна збільшити кількість часнику і перцю, щоб зробити суп гострішим. Варіть, доки помідори не стануть м’якими. Болгарський перець наріжте тонкою соломкою, а зелень дрібно посічіть, всипте в каструлю і наливайте томатний суп у тарілки.

Салат «Дивовижа»

Інгредієнти: 100 г очищених волоських горіхів, 500 г курячого філе, 200 г твердого сиру, 300 г печериць, 2 зубчики часнику, вершкове масло, майонез, сіль та перець — ​до смаку.

Завдяки великій кількості біоактивних речовин і лецитину ці плоди зміцнюють пам’ять, знімають нервову напругу й активують роботу мозку.

Приготування. Куряче філе відваріть до готовності в підсоленій воді, додавши по декілька лаврових листків і горошин запашного перцю. Охолоджене м’ясо покрайте дрібними кубиками. Твердий сир натріть на крупній тертці. Печериці промийте, подрібніть на шматочки. Розігрійте сковороду, розтопіть вершкове масло й обсмажте гриби до золотистого кольору. Волоські горіхи очистіть і дрібно посічіть. Часник пропустіть через прес. Отримані інгредієнти змішайте, заправте необхідною кількістю майонезу, поперчіть і посоліть за смаком. Потримайте в холодильнику 10–15 хвилин.

Бутербродна намазка сирно­горіхова

Інгредієнти: 350 г жирного сиру, 40 г очищених волоських горіхів, 2 ст. л. вершкового масла, часник, перець, сіль.

Приготування. Горіхи потовкти, розтерти з сіллю часник. Поперчити сир, додати розтоплене масло, горіхи, часник, все добре перемішати до однорідності. Таку закуску краще намазати на тости чи грінки з білого хліба.

Печиво «Гостинець осені»

Інгредієнти: 100 г волоських горіхів, 1,5 скл. борошна, 1 яйце, 0,5 скл. цукру, 60 г вершкового масла.

Приготування. На сухій розігрітій сковороді підсушити половинки горіхів до приємного аромату, дати охолонути, очистити від шкірки, потерши їх пальцями, потім подрібнити практично на порох. Розм’якшити масло, розтерти з цукром, не припиняючи вимішування, всипати борошно, вибити яйце і всипати горіхи, замісити тісто і скачати його в кулю. Обгорнути тісто плівкою, на годину покласти в холод. Розкачати тісто в пласт не більше 0,5 см завтовшки, вирізати печиво за допомогою формочок. Викласти його на змащене маслом деко, залишаючи відстань у 3 см з кожного боку. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин, остудити на бляшці, бо гаряче печиво дуже крихке. Якщо додасте в тісто корицю — ​печиво вийде ароматнішим і ще смачнішим.

Один із найпопулярніших рецептів - шоколадна ковбаска.

Шоколадно­горіхова ковбаска

Інгредієнти: 200 г вершкового масла, 400 г печива, 1 яйце, 4 ст. л. молока, 200 г цукру, 10 волоських горіхів, 50 г коньяку, 50 г какао, ванілін за смаком.

Приготування. Какао і цукор змішайте. Яйце збийте і додайте до цукру і какао. Масу розітріть до однорідного стану. Влийте молоко, покладіть розм’якле вершкове масло, поставте каструлю на плиту і розтопіть масу на слабкому вогні. Зніміть, додайте ванілін, горіхи і коньяк. Печиво дрібно покришіть і також висипте в масу. Добре вимішайте її й остудіть, викладіть на фольгу і сформуйте ковбаску. Покладіть десерт у холодильник на 10–12 годин, а перед подачею наріжте порційними шматочками.

Читайте також:Приготуйте страви із квітів: втіха не лише для очей, а й для шлунка

Реклама Google

Telegram Channel