Як правильно вибрати на базарі сало
Усім відомо, що це — традиційна українська їжа. Калорійність його втричі менша, ніж будь-якого вершкового масла. У ньому багато переваг й перед іншими твердими жирами. На відміну від них воно не активує в організмі процеси окислення і розпаду
Щоб вибрати якісне сало, не потрібно поспішати. У щойно заколотої свині воно прозоре. Нормальним вважається білосніжне зі світлою шкіркою. Якщо ж воно бурувате чи сірувате, то це означає, що його забруднили нечистою сіллю або кров’ю. В обох випадках це говорить про антисанітарію при обробці.
Будьте обережні! Якщо сало хоч злегка відгонить затхлістю або сечею — перед вами продукт некастрованого кабана
Необхідно перевірити його і на запах. Воно повинно злегка пахнути паленою соломою. Будьте обережні! Якщо сало хоч злегка відгонить затхлістю або сечею — перед вами продукт некастрованого кабана. І останнє: попросіть відрізати тоненький шматочок, але обов’язково по всій висоті. Можливо, що чудове на смак і м’яке в одному місці, сало буде жорстким, волокнистим і неприємним в іншому. Тверда шкіра — ознака того, що свиню смалили форсункою, а не соломою.
Читайте також: У лісі ще є: топ-4 рецепти з опеньок