Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
Помер Леонід Горбань,  який спрогнозував погоду до 2030 року

Цікаво, а погодний мольфар знав, що це його остання осінь?

Фото із сайту rbc.ua.

Помер Леонід Горбань, який спрогнозував погоду до 2030 року

Про смерть відомого народного синоптика (на фото) широкій громадськості стало відомо тільки зараз, хоча його серце перестало битися ще 1 жовтня. Причина смерті 82-літнього чоловіка поки залишається невідомою

«Леоніда Івановича не стало 1 жовтня», — зазначила невістка народного синоптика.

Пан Горбань прославився як людина, яка могла спрогнозувати погоду на рік уперед. Уміння передбачати її дісталося йому у спадок — від прапрадідуся по материнській лінії, англійського барона Барлета, який приїхав у полтавське село вивчати історію Запорізької Січі, та так і осів в Україні, одружившись із місцевою красунею. Предок Горбаня використовував для довгострокових розрахунків погоди так званий «календар Брюса», який враховує вплив Сонця, Місяця і планет на погоду Землі.

«Знаючи щоденне розташування Сонця та планет (ці таблиці — ефемериди — я беру в астрономічній обсерваторії, а деякі навчився й сам розраховувати) і їх числові ряди, можна складати довгострокові прогнози для будь–яких територій. Але секретом розрахунку цих рядів володіють на цей момент тільки в Єрусалимі, на Афоні та в Загорську в російського патріарха Кирила. Більше ніхто цим складним церковним розрахунком зараз не володіє. Я — лише частково. Таблиця, в яку підставляю обчислені значення, являє собою шестикутну зірку Давида. А всередині її — тексти, які і вказують на прогноз», — розповідав пан Горбань газеті «Факти і коментарі».

Холодний, але сухий жовтень порадує тривалим бабиним літом у середині місяця та засмутить потім сильними дощами й нічними морозами. Холоди триватимуть і в листопаді, очікуються дощі та ранній сніг.

Разом із тим він не був визнаний офіційними метеорологами та ніяк не співпрацював з ними.

Народний синоптик написав кілька книг. Над першою — «Народний календар погоди» — він працював понад 30 років. Найвідомішою його книгою є «Погода до 2030 року».

Найближчу частину осені-2021 він бачив такою:

«Холодний, але сухий жовтень порадує тривалим бабиним літом у середині місяця та засмутить потім сильними дощами й нічними морозами. Холоди триватимуть і в листопаді, очікуються дощі та ранній сніг».

Леонід Горбань ще влітку заявив, що найближча зима буде морозною та сніжною. Деяке потепління настане тільки на початку січня, а в лютому можливі навіть снігові бурі.

Наталка ЧОВНИК.

Читайте також:Раптово помер фронтмен відомого українського гурту

Реклама Google

Telegram Channel