Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
Суспільство вимагає відповіді на запитання до Зеленського про його оборудки з Коломойським і відмивання грошей через офшори – Ростислав Павленко

Pandora Papers – міжнародний скандал і потребує пояснень.

Фото: https://eurosolidarity.org.

Суспільство вимагає відповіді на запитання до Зеленського про його оборудки з Коломойським і відмивання грошей через офшори – Ростислав Павленко

5 запитань до Володимира Зеленського біля Офісу Генпрокурора озвучив народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Ростислав Павленко

Парламентар наголосив, що міжнародний скандал навколо документів Pandora Papers та інформація про відмивання грошей, виведених олігархом Коломойським з ПриватБанку через офшори Зеленського, вимагає пояснень для суспільства.

«Є дуже чіткі питання, які українське суспільство повинно почути від Володимира Зеленського.

По-перше, коли і через кого були створені ці офшорні компанії?

По-друге, чи було Зеленському відомо походження коштів, які пересилалися на ці компанії?

Ми вимагаємо продемонструвати відповідні контракти і платіжки і дати нарешті суспільству відповідь на те, чому і як порушується закон з особливим цинізмом.

По-третє, чи продав він частину своїх компаній Коломойському, якщо так, то коли і за яку ціну? Відповідні документи мали б бути представлені суспільству.

По-четверте, вимагаємо продемонструвати контракти, платежі за ними, їх призначення, які проводились і проводяться можливо через ці ваші офшори.

І п’яте, коли ви отримали за свої офшори мільярди гривень, на що вони пішли, куди вони пішли і які з цих грошей пішли на закупівлю нерухомості, різних предметів розкоші, які так само стають предметом розслідування журналістів розслідувачів, які займають перші рядки світових медіа, створюючи негативний імідж для України».

«Ми вимагаємо продемонструвати відповідні контракти і платіжки і дати нарешті суспільству відповідь на те, чому і як порушується закон з особливим цинізмом», – наголосив Павленко.

Реклама Google

Джерело: eurosolidarity.org
Telegram Channel