Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
«Він сказав, що мріє одружитися з незайманою…»

Чому чоловіки люблять топтати дівочий цвіт, але шукають цнотливих наречених?

Фото із сайту pixabay.com.

«Він сказав, що мріє одружитися з незайманою…»

Раніше мене дивувало, що в наш час є попит на таку медичну послугу, як відновлення цноти. Але одна реальна життєва історія змусила по-іншому поглянути на цю проблему

Просто хотіла бути такою, як усі

Донька моєї подруги познайомилася в соціальних мережах із привабливим хлопцем. Розповідала, що він має гарну роботу, цікавий співрозмовник, люблячий син і онук, дуже шанує сімейні цінності. Між молодими людьми зародилася симпатія. Але якось після побачення закохана студентка–п’ятикурсниця, до речі, дуже «домашня дитина», повернулася сама не своя.

— Я не думала, що він такий старомодний. Сьогодні мені сказав, що мріє одружитися з незайманою, цнотливою дівчиною. Я промовчала, хоч і хотілося відповісти, що вибирати наречену за таким критерієм — дурість. Тепер більшість людей починають сексуальне життя рано. Пригадую, мої «досвідчені» однокласниці вважали тих, хто не мав інтимних стосунків, білими воронами. Тому я просто хотіла бути такою, як усі. Із хлопцем, з яким зважилася на «це», ми дружили довго, але стосунки не склалися. Після того ні з ким не зустрічалася. А ось тепер, виходить, я недостатньо порядна? — потай від мами ділилася найсокровеннішим юна красуня й відмінниця.

То ж що таке істинна цнотливість? Це стан, коли дівчина ніколи не мала сексу, стверджує словник. У свідомості більшості людей побутує уявлення, що справжній статевий акт — вагінальний, коли він відбувається вперше, то розривається так звана «дівоча пліва». Але чи можна вважати її цілісність головним мірилом чистоти? Адже можливі й інші варіанти інтимних контактів, і невже ті, хто, скажімо, практикує оральний секс, можуть вважати себе незайманими?

Дослідниця Емілі Наґоскі у своїй книзі «Як бажає жінка. Правда про сексуальне здоров’я» пише, що в суспільстві нині є три головні установки стосовно цноти:

МОРАЛЬНА. Живуча ідея, що утримання від статевих стосунків — найбільший «актив» дівчини. Найчастіше такі послання йдуть із сім’ї, нерідко додається ще й релігійний контекст.

МЕДИЧНА. Переконання, що секс ставить перед жінкою багато нових випробувань, серед яких захворювання, котрі передаються статевим шляхом, і небажана вагітність.

МЕДІЙНА. Наявність полярних точок зору. Мала багато сексуальних партнерів — розпусна, не має їх взагалі — «може, з нею щось не так?».

Отже, в сучасному розумінні цнотливість є дуже суб’єктивним поняттям, що включає не лише фізичну складову. І право ідентифікувати себе незайманою або ні має лише сама дівчина, стверджують психологи.

Чи мусить бути кров на простирадлі?

У древній Греції вимагали продавати в рабство молодих жінок, які втратили цноту до шлюбу, адже вважалось, що це єдине, чого вони варті після того, як зруйнували свою репутацію та честь сім’ї. Римський закон давав право батькові вбити і свою дочку, якщо вона «не втерпіла» до заміжжя, і чоловіка, який спокусив її.

І в українських селах у ХIX і на початку XX століття подекуди була поширена традиція перевіряти дівчат на цноту.

І в українських селах у ХIX і на початку XX століття подекуди була поширена традиція перевіряти дівчат на цноту під час першої шлюбної ночі — обряд «комора». Аби переконатися в тому, що наречена «чиста», молодят прямо з весілля відправляли любитися. Щоправда, цілої ночі в пари не було, максимум пів години — вважалось, що цього достатньо, аби здійснити дефлорацію (розрив пліви) та перевірити, чи залишиться на сорочці молодої кров. Якщо її виявляли, весілля продовжувалося. Якщо ж «доказу» не було, наречену та її рідню починали всіляко принижувати.

А тим часом медики доводять, що кров після першого сексу, яка так хвилювала наших пращурів і від якої залежало подальше життя жінки, насправді не є однозначним свідченням незайманості. Це пояснюється будовою «дівочої пліви» — гімену.

Таку наукову назву має тонка еластична мембрана, що оточує отвір піхви. Деякі вчені вважають, що гімен потрібен для того, аби бактерії не потрапляли у вагіну. Інші ж кажуть, що це такий собі рудимент еволюції.

Попри поширене уявлення, нібито «дівоча пліва» — печатка, що раз і назавжди зривається під час першого статевого акту, який обов’язково супроводжується сильним болем, насправді це не так. Гімен неоднорідний, має отвори і може бути схожим на півмісяць чи арку. У дуже рідкісних випадках він справді повністю закриває вхід у піхву, але в такому разі необхідне медичне втручання. А деякі представниці прекрасної статі взагалі народжуються без нього.

Згідно з дослідженням, 52% дівчат–підлітків, які повідомили, що займалися сексом хоча б раз, мали непошкоджений гімен. Залежно від своєї будови, він може різко розтягнутися під час першого статевого акту, це іноді викликає біль і кров, але так відбувається не у всіх. Також «пліва» може пошкодитися під час активних занять спортом, їзди на велосипеді чи під час введення тампона при менструації.

Тож відсутність крові не свідчить про те, що дівчина вже мала секс раніше. Саме тому Всесвітня організація охорони здоров’я й ООН закликають заборонити тестування на цноту — гінекологічний огляд із метою встановити, незаймана дівчина чи ні. Такі тести проводили або й досі проводять у понад 20 країнах світу.

Хочеш цнотливу? Матимеш!

Вихід, виявляється, знайти нескладно: підприємливі гінекологи пропонують вирішити делікатну проблему операцією з відновлення цноти. В Україні ця послуга, як не дивно, доволі популярна: її надають майже 60 київських приватних клінік, а також медичні центри у регіонах. Ціни на гіменопластику (так називається процедура) у столиці коливаються від 5 до 10 тисяч гривень без урахування анестезії.

За словами експертів, у кожної жінки своя причина для такої операції. Серед найпопулярніших: релігійні мотиви; бажання бути «першою» для свого коханого, навіть якщо за плечима є сексуальний досвід; прагнення відповідати вимогам майбутнього чоловіка, для якого цнотливість є важливою; спосіб урізноманітнити інтимні стосунки. Кажуть, що гімено­пластика має також велику популярність серед повій, які працюють у VIP–сервісі, бо за ніч із незайманою платять набагато більше. Можуть її зробити навіть тим, хто народжував.

Медики стверджують, що відновлення цноти — безпечне, нескладне та малотравматичне хірургічне втручання «одного дня», яке здійснюється під місцевою або загальною анестезією та має короткий термін відновлення.

Існує два види гіменопластики — коротко- і довготривала. В основі першої — накладення шва ультратонкими нитками на залишки «дівочої пліви», що розсмоктується протягом 7 днів. Основними перевагами цього методу є малокровність, швидкий та безболісний період відновлення. Але статевий акт повинен відбутися не пізніше ніж за тиждень після операції. Через більший проміжок часу результат може бути втраченим.

Довготривала (тришарова) гімено­пластика дає змогу відновити «дівочу пліву» на необмежений період та надає їй природного вигляду настільки, що навіть досвідчений гінеколог не побачить слідів втручання. Але у цьому випадку реабілітаційний період становить близько трьох тижнів.

Основними протипоказаннями до проведення гіменопластики є запальні процеси та інфекції сечостатевих органів (кольпіт, цервіцит, цистит, герпетичні висипання); серйозні серцево–судинні, ендокринологічні проблеми; захворювання, пов’язані зі згортанням крові.

Читайте також: «Вбив сім'ю заради повії». Дружина Ікарді звинуватила чоловіка у зраді

За словами лікарів, відновлювати цноту можна стільки разів, скільки захоче жінка. Тож чи варто судити про незайманість лише за відчуттями у ліжку?

Оксана КРАВЧЕНКО

Реклама Google

Telegram Channel