Зупинилося серце чоловіка, який вигадав для нас тірамісу
В Італії помер 93-річний засновник відомого десерту Адо Кампеол
В Італії у віці 93 років помер ресторатор Адо Кампеол, якого називають «батьком» знаменитого десерту тірамісу. Про це повідомив губернатор області Венето Лука Дзайя на своїй сторінці в Facebook.
Адо Кампеол володів рестораном Alle Beccherie в Тревізо, де тірамісу почали подавати в 1970-х роках. Тірамісу з’явився «завдяки інтуїції і фантазії» дружини Кампеола Альби, зазначив Лука Дзайя. Співавтор десерту – шеф-кухар Роберто Лінганотто – розповідав, що він вийшов випадково під час приготування ванільного морозива, коли трохи сиру маскарпоне потрапило в суміш із яєць і цукру.
Співавтор десерту – шеф-кухар Роберто Лінганотто – розповідав, що він вийшов випадково під час приготування ванільного морозива, коли трохи сиру маскарпоне потрапило в суміш із яєць і цукру.
«Тревізо втрачає ще одну зірку в своїй історії їжі. Адо і його дуже довгий ресторанний бізнес… пройшли через десятиліття гостинності і якості, і цієї доброї посмішки, яка ніколи не пропадала з його обличчя», — йдеться в повідомленні губернатора області Венето.
Читайте також у нас: «Пора подавати десерт: як правильно різати торти».