Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Вперше після виборів: Зеленський — ​політик, якого не люблять найбільше українців

73,22% йому тепер тільки сниться…

Фото із сайту actual.today.

Вперше після виборів: Зеленський — ​політик, якого не люблять найбільше українців

31,9% респондентів за жодних обставин не проголосують за Володимира Зеленського як за кандидата у президенти України

Про це свідчать результати опитування авторитетного Центру Разумкова. Таким чином глава держави вперше після президентських виборів 2019 року очолив антирейтинг українських політиків.

Тим часом за Порошенка за жодних обставин на президентських виборах не проголосує 31,6% виборців, за Медведчука — ​24,7%, за Бойка — ​24%, за Ляшка — ​15%, за Тимошенко — ​13,8%.

За половину президентської каденції Володимир Зеленський втратив майже 20% підтримки, натомість підтримка Петра Порошенка на майже 20% зросла.

Опитування Центру Разумкова також підтвердило останню тенденцію до зниження електоральної підтримки Зеленського, яку фіксують і інші соціо­логічні служби. За нього на виборах президента України готові проголосувати 18,7% усіх респондентів. За Петра Порошенка — 12,7%.

Інші кандидати суттєво відстають від лідерів. Юрій Бойко — ​6,2%, Дмитро Разумков — ​5,5%, Юлія Тимошенко — ​5% усіх опитаних. Інші кандидати мають меншу підтримку.

Якби другий тур виборів президента проводився зараз, то до нього знову потрапили б Зеленський та Порошенко. Перший взяв би 55,6%, а другий — ​44,4%.

Як відомо, у квітні 2019 року у другому турі Володимир Зеленський набрав 73,22% голосів, Петро Порошенко — ​24,45%. Таким чином за половину президентської каденції Володимир Зеленський втратив майже 20% підтримки, натомість підтримка Петра Порошенка на майже 20% зросла.

Коментарі

Віталій ПОРТНИКОВ,

журналіст і публіцист:

«На тлі значного падіння рейтингу президента­популіста Володимира Зеленського, який зіткнувся з викриттям своїх офшорних схем та економічними проблемами, в Україні, як на дріжджах, росте рейтинг звільненого з посади Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова. До обрання спікером він працював… головою президентської партії «Слуга народу» і був головним політтехнологом Зеленського у скандальній виборчій кампанії 2019 року… Факт є фактом: виборець Зеленського відвертається від свого недавнього кумира, але залишається «колективним Зеленським» і намагається знайти «справжнього» «слугу», без офшорів і друзів на посадах. А професійні політики дивляться на це нове божевілля в надії, що підсилення позицій Разумкова хоча б розпорошить голоси популістськи налаштованих виборців…».

Олексій ГОЛОБУЦЬКИЙ,

політолог:

«Загалом це було би нормально і нестрашно — ​падіння рейтингів і високий антирейтинг посеред каденції, — ​якби це було наслідком жорстких реформ, непопулярних, але корисних для країни рішень абощо. Але в Зеленського це наслідок тотального провалу в усьому… Він сподівався втримати рейтинг відсутністю активної позиції щодо вакцинації: тоді він не дратуватиме ні тих, хто «за», ні тих, хто «проти». Натомість отримав невдоволення обох груп і втрату рейтингу серед обох таборів. Та й взагалі все, за що не візьметься, — ​все виявляється провальним планом, наскільки б виграшно не звучало в анонсах». 

Читайте також: Одразу після звільнення генерал Павловський з дружиною подякували Порошенку.

Новини одним абзацом

= Американська преса опублікувала супутникові знімки, які свідчать про перекидання і нарощування військ Росії на кордоні з Україною. Серед підрозділів, які почали перекидати до регіону наприкінці вересня, є елітна 1­ша гвардійська танкова армія, сформована для проведення операцій на всіх рівнях. Утім, таку інформацію секретар РНБО України Олексій Данілов назвав «свідомою дезінформацією»!  Він закликав ЗМІ показати знімки з місць дислокації російських військ, які були там місяць тому та два тижні тому. Фото, переконаний Данілов, не відрізнятимуться. То виходить, що американці наговорюють на росіян? Чи це українська сторона натягнула рожеві окуляри?

= З одіозного Віктора Медведчука зняли домашній арешт. Печерський районний суд призначив народному депутату від ОПЗЖ інший запобіжний захід – особисте зобов’язання. Медведчук, зокрема, не може виїжджати із Київської області без дозволу слідчого і повинен повідомляти про зміну свого місця проживання.  Йдеться про розслідування так званої «кримської» справи про держзраду – кума Путіна підозрюють у розграбуванні національних ресурсів у Чорному морі. Втім, Медведчук все одно залишиться під домашнім арештом у своєму маєтку, але вже в іншій справі – за фактом державної зради і сприяння терористичній діяльності щодо постачання вугілля з ОРДЛО.

= 31 жовтня на 104­му році життя помер відомий запорізький ветеран Другої світової війни, учасник Сталінградської битви Іван Залужний (на фото). Влітку 2014­го він поховав свого єдиного онука, який пішов захищати Україну від російських окупантів. Доброволець Національної гвардії Іван Гутнік­Залужний загинув під Амвросіївкою Донецької області, врятувавши у бою 50 побратимів. Його дід­ветеран активно підтримував місцевих атовців. Попри вік, Іван Залужний протистояв пропаганді ворога, а в 2017 році разом зі стрільцем УПА Степаном Петрашем став обличчям інформаційної кампанії до Дня пам’яті та примирення. Світла пам’ять Героям!

= У Тернопільській області на території недіючого молокозаводу селища Товсте знайшли новонародженого хлопчика в пакеті. Малюка виявила місцева мешканка. «Жінка, проходячи повз, почула дитячий плач. Коли підійшла ближче, то побачила немовля. Вона забрала його, занесла в місцеву їдальню та викликала поліцію», – повідомили копи. Хлопчик доношений, народжений приблизно за добу до того, як його знайшли. Малюка доправили до лікарні з переохолодженням, але загрози життю немає. Породілля наразі невідома.

= У Єгипті в одному із готелів на курорті в районі Хургади  масово отруїлись туристи. Йдеться про понад 40 відпочивальників з Росії і 11 з України. За словами речника Міністерства закордонних справ України Олега Ніколенка, «стан наших громадян задовільний, госпіталізації вони не потребують». «Після спалаху отруєння українські туристи були переселені до іншого готелю», – повідомив він. У мінтуризму Єгипту стверджують, що інцидент трапився через «людську помилку».

= Відомий український артист, соліст групи «Друга ріка» Валерій Харчишин вперше розповів, що лікарі діагностували у його сина невиліковну хворобу. За словами співака, дитина хворіє вже четвертий рік, вона зупинилася в розвитку і страждає від болю. Але точного діагнозу Харчишин не назвав. «Я думав, що страшніше за смерть нічого немає, але це набагато важче, тому що, коли твоя близька людина, твій син, залишається вдома поруч з тобою, але він змінюється... зрештою, залишається тіло, а душа... він просто поступово йде. Це коли ти любиш свою дитину, вона у твоєму уявленні одна, а приходиш додому – це інша людина. Просто витягли з неї все зсередини», – сказав співак. Валерій Харчишин з 2009 року одружений з Юлією Кузьмінською. Пара виховує трьох синів.

= На Закарпатті 11­річна жителька села Гать завагітніла від киянина та готується народжувати сина. Мати дівчинки заявила, що відповідальність за виховання онука візьме на себе. Сім’я проживає в одному з ромських поселень.
Відомо, що батько майбутньої дитини живе в Києві та нічого не знає про вагітність Біани. Дівчинка з ним познайомилася, коли її сім’я працювала в Київській області на одному зі звалищ. При цьому вони не знають, хто він і як його звуть. «У нас в сім’ї троє дітей, Біанка сама вирішила народжувати», – заявила мама вагітної. n

Ольга СОКОЛОВА

Реклама Google

Telegram Channel