Чим «годувати» очі, щоб не підводив зір
Саме з їжею в наш організм потрапляють вітаміни й мікроелементи, без яких не може бути нормального зору. Найважливіші для очей продукти — дари моря (риба, морська капуста, креветки тощо), а також помідори, петрушка, морква
Для зміцнення судин, щоб запобігти крововиливам, потрібний вітамін С. Його багато в шипшині, цитрусових, цибулі. Енергію м’язам дає вітамін В1. Його ми отримуємо з пивними дріжджами, хлібними злаками, кукурудзою, медом, а особливо багато — з пророслою пшеницею. Вітамін В2 запобігає розвиткові запалення очей і розриву дрібних судин. На нього багаті яблука, нешліфований рис, пивні дріжджі.
Для зміцнення судин, щоб запобігти крововиливам, потрібний вітамін С. Його багато в шипшині, цитрусових, цибулі. Енергію м’язам дає вітамін В1.
Поповнюйте організм вітаміном В6 (хлібні злаки, яєчний жовток). Включайте у харчування вдосталь винограду, петрушки, чорносливу, абрикосів, смородини, яєчних жовтків (усі ці продукти багаті на вітамін В12), тоді ваш погляд буде променистим. З мікроелементів очам найнеобхідніші залізо, калій. Їх у достатній кількості є в яблуках, яблучному соці, меду.
Для доброго зору необхідне свіже повітря, кисень. Тому подбайте про вентиляцію приміщення. Особливо взимку, коли увімкнено опалення і кімната стає, по суті, герметично закупореною.
Ігор ВИЖОВЕЦЬ с. Гредьки Ковельського району
Читайте також: Хурма — екзотична гостя на нашому столі.