Курси НБУ $ 41.06 € 45.50
Ірина Геращенко: важливо, щоб злочинця з донецької «Ізоляції» не віддали Путіну так, як віддали Цемаха і «беркутів»

Ірина Геращенко.

Фото Європейська солідарність.

Ірина Геращенко: важливо, щоб злочинця з донецької «Ізоляції» не віддали Путіну так, як віддали Цемаха і «беркутів»

Історія із затриманням у Києві бойовика з донецької катівні «Ізоляція» Дениса Куликовського («Палича»), який з 2019 року перебував у столиці України, має бути детально розслідувана

Важливо зрозуміти, яким чином він перебрався до України з тимчасово окупованої території і чому СБУ його не затримувала увесь цей час, пише eurosolidarity.org.

Про це в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера» заявила співголова фракції «Європейська Солідарність», Уповноважена Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях у 2014-2019 роках Ірина Геращенко. 

«Це вимагає дуже серйозного розслідування, щоб воно дійшло не тільки до українських, а й до міжнародних судів. Але прозвучало важливе питання – як цей покидьок опинився в Україні?», – зауважила Геращенко.

«Як покидьок, який катував українців, два роки абсолютно безкарно міг тут знаходитись? А інформацію про це дали не спецслужбі, не СБУ, а дали Стасу Асєєву, будучи переконаним, що він стоїть на сторожі інтересів України набагато більше, ніж наші спецслужби. От як таке може бути?»

Вона прокоментувала заяву колишнього в’язня «Ізоляції» журналіста Стаса Асєєва про те, що інформацію про перебування «Палича» у Києві йому повідомив колишній співробітник спецслужб, і з допомогою колег з міжнародного проекту Bellingcat вдалося виявити місце перебування цього злочинця. 

«Як покидьок, який катував українців, два роки абсолютно безкарно міг тут знаходитись? А інформацію про це дали не спецслужбі, не СБУ, а дали Стасу Асєєву, будучи переконаним, що він стоїть на сторожі інтересів України набагато більше, ніж наші спецслужби. От як таке може бути?», – дивується Геращенко. 

«Мені здається, що все це – елементи одного ланцюга, коли у нас Цемаха дістали сцецслужби – віддали Путіну, «беркутівців» віддали Путіну. Дуже важливо, щоб цього «товариша» потім не віддали просто так бойовикам. Я переконана, що цього «Палича» ЛНР і ДНР можуть попросити включити в обмін, тому що їм люди, які володіють чутливою інформацією, вкрай необхідні. І важливо, щоб їх не віддали», – наголошує Ірина Геращенко. 

Читайте також: Невакциновані у транспорті Луцька: правильне рішення  чи безвідповідальне загравання з виборцями? (Бліцопитування)​.

Реклама Google

Telegram Channel