Курси НБУ $ 41.06 € 45.50
Ірина Геращенко про міграційну кризу: мета Путіна – розколоти Євросоюз, прикриваючись жінками і дітьми

«Чому Радбез ООН скликають європейці, а не Україна? Ми маємо реагувати. Мене дивує позиція української влади – ніби тут у нас немає небезпеки».

Фото Європейська солідарність.

Ірина Геращенко про міграційну кризу: мета Путіна – розколоти Євросоюз, прикриваючись жінками і дітьми

Міграційна криза на кордонах Євросоюзу – це частина гібридної війни Путіна проти ЄС і західного світу

Вона наголосила – ця криза так само загрожує й Україні, тому влада має негайно зміцнити кордони і об’єднати зусилля з європейськими партнерами, інформує eurosolidarity. 

«Мета Путіна – розколоти Європейський Союз і суспільство на тих, хто говорить про захист кордонів, і тих, хто стоїть на захисті гуманітарних принципів. Коли ти бачиш дітей, жінок, в тобі прокидається гуманність і ти думаєш, як ти можеш їм допомогти. Хоча це абсолютно спрямована провокація по розколу Європейського Союзу», – переконана Геращенко.

«В цьому контексті нас в першу чергу мають цікавити дії української влади і наскільки закритий український кордон», – наголосила Ірина Геращенко. 

Треба долучити максимально європейців для того, щоб захищати наші кордони.

«Що має зробити українська влада? Очевидно, що запізно відбулась Рада нацбезпеки і оборони. Ми маємо більш активно зараз стати з Європейським Союзом в спайці і вже зараз залучити україно-польсько-литовську бригаду для захисту нашого кордону. Всі три країни в цьому зацікавлені», – говорить Геращенко. 

«Залучити спеціальну європейську агенцію «FRONTEX» (Європейську Агенцію з прикордонної та берегової охорони), щоб посилювати наші кордони. У нас є чудова співпраця з EUBAM, проект на україно-молдовському кордоні. Треба долучити максимально європейців для того, щоб захищати наші кордони», – наголошує Геращенко. 

«Кордон – це завжди і прикордонники. Я закликаю монобільшість, щоб в наступному році в бюджеті на 2022 рік не було такого, що прикордонники дискриміновані за оплатою праці. Це ненормально, що у них зарплати часто менше, ніж у Нацгвардії», – наголошує співголова «Європейської Солідарності». 

«Чому Радбез ООН скликають європейці, а не Україна? Ми маємо реагувати. Мене дивує позиція української влади – ніби тут у нас немає небезпеки. Найсерйозніші американські видання говорять про скупчення військ поблизу наших кордонів. Це штучна криза, і ми не можемо підігрувати Лукашенку. Ми маємо об’єднатися з Європейським Союзом щодо поширення санкцій. А ми закупаємо там електроенергію», – резюмує Ірина Геращенко.

Читайте також: Ірина Геращенко: важливо, щоб злочинця з донецької «Ізоляції» не віддали Путіну так, як віддали Цемаха і «беркутів».

Реклама Google

Telegram Channel