Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
Ситуація на кордоні: глава СБУ у Луцьку розповів, чи можуть мігранти рухатися в бік України

Уже є оперативна інформація про ділків, які готуються допомагати мігрантам переправлятися через кордон.

Фото ІА Волинські новини.

Ситуація на кордоні: глава СБУ у Луцьку розповів, чи можуть мігранти рухатися в бік України

Спецслужби наразі не фіксують будь-яких спроб великих груп мігрантів проникнути на територію України

Про це у Луцьку розповів під час брифінгу після міжвідомчої наради секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова, інформує ІА Волинські новини. 

«Якщо йтиметься про мігрантів, то ми маємо реагувати. Простих громадян Білорусі ми будемо пропускати», – наголосив Данілов.

З його слів на Волині обговорили план дій щодо протидії ймовірній навалі мігрантів.

«Сьогодні планів щодо пересування ми не фіксуємо, але готуємось до будь-яких сценаріїв».

«До цього плану дій будуть залучені силові відомства й органи місцевого самоврядування. Це буде потужна відповідь. Від органів місцевого самоврядування ми очікуємо допомоги і співпраці. Створений координаційний центр, який займатиметься цими питаннями», – повідомив він.

За його словами, є інформація про певний стан здоров’я людей, які перебувають у Білорусі на кордоні з Польщею. «На жаль, частина людей уже померла, тож ми дивимося на цю ситуацію і з погляду біологічної безпеки. Нам вистачає власного ковіду», – резюмував Данілов.

За словами глави СБУ Івана Баканова, Україну намагаються втягнути в конфлікт: «Сьогодні планів щодо пересування ми не фіксуємо, але готуємось до будь-яких сценаріїв».

«Ситуація з так званою міграційною кризою – це елемент гібридної війни. І це елемент гібридної війни проти країн Заходу і України. Хто буде за гроші переправляти – відповідатиме за законом», – повідомив міністр оборони України Олексій Резніков. Та додав, що вже є оперативна інформація про ділків, які готуються допомагати мігрантам переправлятися через кордон.

Читайте також: Білоруська сторона готується до масштабної спроби штурму кордону, – прикордонники

Реклама Google

Джерело: ІА Волинські новини
Telegram Channel