Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
У Галіфаксі учасники безпекової конференції активно цікавилися «вагнергейтом» – дипломат Костянтин Єлісєєв

Питання ситуації навколо операції опублікованої Bellingcat цікавила наших співрозмовників.

Фото prm.ua.

У Галіфаксі учасники безпекової конференції активно цікавилися «вагнергейтом» – дипломат Костянтин Єлісєєв

Міжнародні партнери України активно цікавляться розслідуванням Bellingcat щодо «справи вагнерівців», адже ПВК «Вагнер» причетна до злочинів на території України та інших держав світу

Про це заявив дипломат, радник п’ятого президента України Петра Порошенка Костянтин Єлісєєв.

«Питання ситуації навколо операції опублікованої Bellingcat цікавила наших співрозмовників. Я би сказав, поки що було це на початковому етапі, йшлося про те, що вони знайомилися з текстом цього розслідування. Звичайно усіх це турбувало, тому що все це розглядалося в загальному контексті безпекової ситуації у світі», – сказав дипломат.

«Не секрет, що якраз ПВК «Вагнер» застосовувала своїх найманців не лише на території окупованого Донбасу, а й на території Центральноафриканської республіки, Сирії та інших країн. Це викликало значний інтерес серед міжнародних експертів у безпековій галузі», – додав він.

«Дуже багато цікавилися окремими нюансами пов’язаними із можливістю причетності деяких «вагнерівців» до збиття МН17, особливо це цікавило наших голландських партнерів. Тому я думаю, що міжнародна спільнота зараз уважно знайомиться з усіма аспектами цієї справи», – резюмував Єлісєєв.

Дуже багато цікавилися окремими нюансами пов’язаними із можливістю причетності деяких «вагнерівців» до збиття МН17

Нагадаємо, що Бурба заявив, що Зеленський дав вказівку перенести спецоперацію по «вагнерівцях». Раніше шеф-редактор видання The Insider Роман Доброхотов заявив, що українська влада намагалася вплинути на журналістів, які проводили розслідування обставин зриву спецоперації по «вагнерівцях».

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський був уперше поінформований щодо спецоперації з затримання «вагнерівців» 15 червня 2020 року під час брифінгу з питань безпеки з керівниками спецслужб. Крім того, саме керівник Офісу президента Андрій Єрмак запропонував перенести операцію на тиждень. Так, президент Володимир Зеленський визнав факт проведення спецоперації по захопленню російських найманців з ПВК «Вагнера», однак назвав її «ідеєю інших країн».

Водночас секретар Ради національної безпеки Олексій Данілов заявив, що жодного документа про зірвану спецоперацію щодо «вагнерівців» в РНБО немає. Однак журналіст Юрій Бутусов зазначив, що в Офісі президента починають розуміти масштаби наслідків від провалу спецоперації щодо «вагнерівців» Раніше Юрія Бутусова та Яніну Соколову викликали на допит до ДБР через справу «вагнерівців». Також Володимир Ар’єв повідомив, що «Європейська Солідарність» має неспростовні докази, що Офіс президента зірвав спецоперацію щодо «вагнерівців». У зв’язку з цим фракція вимагає створити Тимчасову слідчу комісію.

Читайте такожБанкова вимагала від організаторів конференції у Галіфаксі скасувати запрошення Порошенку – Єлісєєв

Реклама Google

Джерело: Прямий
Telegram Channel