Курси НБУ $ 41.40 € 45.14
«А мій милий вареничків хоче…»: поради для господинь

Смачного!

Фото із сайту e3.edimdoma.ru.

«А мій милий вареничків хоче…»: поради для господинь

Якщо й ваші рідні полюбляють цю традиційну національну страву, візьміть до уваги кілька кулінарних секретів, щоб вареники вдавалися ще смачнішими

Зазвичай тісто для них замішують із пшеничного борошна, води, яєць і солі. При цьому воду треба брати не теплу, а холодну: вона довше тримає вологу, тісто не висихає і краї вареників добре зліплюються.

Борошно має бути тонкого помелу і не дуже сухе, інакше зліплені вареники скоро висихають і легко розварюються. Краще робити тісто середньої густоти, бо туге важко розкачувати і ліпити з нього вареники.

Якщо начинка пускає сік (овочева чи фруктова), то для того, аби вареники не розварювались, доцільно збільшити норму яєць.

Варять їх у достатній кількості підсоленої води – ​щоб вони могли вільно кипіти, а готовими вважають, коли після 5–6 хвилин варіння спливуть на поверхню.

Щоб вареники не злипалися, їх вибирають шумівкою у друшляк, дають стекти воді, а потім перекладають у сотейник чи каструлю, смачать і злегка струшують, щоб вони покрились жиром.

Щоб вареники не злипалися, їх вибирають шумівкою у друшляк, дають стекти воді, а потім перекладають у сотейник чи каструлю, смачать і злегка струшують, щоб вони покрились жиром.

Ягідну начинку доцільно змішати з 1–2 ст. л. крохмалю, який запобігатиме витіканню соку.

Читайте також у нас: «Зробіть банальний бутерброд... небанальним!».

Telegram Channel