«А мій милий вареничків хоче…»: поради для господинь
Якщо й ваші рідні полюбляють цю традиційну національну страву, візьміть до уваги кілька кулінарних секретів, щоб вареники вдавалися ще смачнішими
Зазвичай тісто для них замішують із пшеничного борошна, води, яєць і солі. При цьому воду треба брати не теплу, а холодну: вона довше тримає вологу, тісто не висихає і краї вареників добре зліплюються.
Борошно має бути тонкого помелу і не дуже сухе, інакше зліплені вареники скоро висихають і легко розварюються. Краще робити тісто середньої густоти, бо туге важко розкачувати і ліпити з нього вареники.
Якщо начинка пускає сік (овочева чи фруктова), то для того, аби вареники не розварювались, доцільно збільшити норму яєць.
Варять їх у достатній кількості підсоленої води – щоб вони могли вільно кипіти, а готовими вважають, коли після 5–6 хвилин варіння спливуть на поверхню.
Щоб вареники не злипалися, їх вибирають шумівкою у друшляк, дають стекти воді, а потім перекладають у сотейник чи каструлю, смачать і злегка струшують, щоб вони покрились жиром.
Щоб вареники не злипалися, їх вибирають шумівкою у друшляк, дають стекти воді, а потім перекладають у сотейник чи каструлю, смачать і злегка струшують, щоб вони покрились жиром.
Ягідну начинку доцільно змішати з 1–2 ст. л. крохмалю, який запобігатиме витіканню соку.
Читайте також у нас: «Зробіть банальний бутерброд... небанальним!».