Після COVID-19 радять їсти менше петрушки
Вживання зелені після хвороби варто обмежити
В інтерв’ю лікаря дієтолога Тетяни Залєтової прозвучало застереження про те, що вживання зелені може впливати на схильність людей, що перехворіли на ковід, тромбозу. Про це повідомляє healthinfo.ua, пише agronews.ua.
Процес утворення тромбів є одним з небезпечних ускладнень ковід-інфекції, і пацієнтам, що перенесли його, призначаються препарати антикоагулянти, що розріджують кров. Тетяна Залєтова повідомила, що корисна у багатьох відношеннях зелень відноситься до продуктів, що заважають дії цих ліків.
Тетяна Залєтова повідомила, що корисна у багатьох відношеннях зелень відноситься до продуктів, що заважають дії цих ліків.
«Зелень містить багато вітаміну K, що може частково пригнічувати роботу деяких антикоагулянтів на основі активної речовини варфарину», – пояснила лікар.
Медик додала, що люди, які не приймають спеціальних препаратів, але схильні до ризику тромбоутворення, також не повинні їсти багато зелені.
Читайте також: До центру анонімної вакцинації прийшли щепитися майже півтори тисячі людей з фальшивими COVID-сертифікатами.