Щоб не викинути гроші на вітер: як обрати смачий гранат
Передноворічна пора щедра на плоди граната. Зібралися й собі придбати вітамінний фрукт, але боїтеся, аби не попався неспілий або несвіжий? Вибираючи на ринку чи в супермаркеті гранат, звертайте увагу на такі нюанси:
Плід повинен бути твердим, щільним і при відносно невеликому розмірі доволі важким.
Уважно розгляньте шкірку: вона має бути досить яскравого кольору, без плям, трохи підсохлою. Якщо шкірка надто суха — можливо, гранат уже довго лежав, тож зернятка втратили соковитість, а дуже гладенька свідчить про те, що його зірвали завчасно. Шкірка повинна обтягувати, облягати плід, як тісна рукавичка, і зернятка мають ніби виступати через неї.
Уважно розгляньте шкірку: вона має бути досить яскравого кольору, без плям, трохи підсохлою.
Зверніть увагу на «попку» граната — місце, де росла квітка: у спілого граната воно повинно бути сухим.
Читайте також: Непоказний на вигляд, та насправді — безцінний: про користь та смак граната.