Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Волинянин Ігор Палиця впливовіший в Україні за Коломойського, Порошенка і Тимошенко

Ігор Палиця.

Фото Фокус.

Волинянин Ігор Палиця впливовіший в Україні за Коломойського, Порошенка і Тимошенко

Так вважають укладачі рейтингу журналу «Фокус» «100 найвпливовіших українців»-2021

Народний депутат, лідер партії «За майбутнє» Ігоп Палиця посів у рейтингу високе 16 місце, випередивши Ігоря Коломойського (25 місце) Петра Порошенка (26) та Юлію Тимошенко (28).

Як нашому землякові вдалось стати такою важливою особою в Україні?

Можна було б припустити, що впливовість волинянина пов’язана із його близькістю до могутнього олігарха і покровителя президента Зеленського Ігоря Коломойського. Однак цю версію відкидає сам журнал, підкреслюючи, що  «у березні цього року він (Палиця – РЕД.) зрікся ділових зв'язків із Коломойським, який потрапив під санкції США: «Я його товариш, друг, але не бізнес-партнер».

Попри те, що за словами «Фокуса», «іноді Палиця грає в опозицію», але його політична сила перебуває у владній обоймі і саме цим обумовлений вплив її лідера.

Можливо, високе місце пояснюється лідерством у партії «За майбутнє»? Але ж цієї політичної сили не видно в жодних соціологічних рейтингах щодо виборів до Верховної Ради. Лідери інших партій - і Порошенко, і Тимошенко – мають вищі рейтинги, а лідер «Європейської солідарності» при цьому – один з небагатьох політиків України, який може зібрати у своєму офісі послів країн Великої сімки, що, звісно, свідчить про впливовість. Але ці політики опинились нижче в рейтингу від Ігоря Палиці.

Найбільш правдоподібним поясненням впливовості Ігоря Петровича може бути той факт, що, як зазначає «Фокус», «депутатська група у ВР («партія «За майбутнє» - РЕД.) виступає за конструктивний діалог із владою, допомагає їй голосами під час розгляду важливих законопроектів».

Як відомо, монобільшості у парламенті уже фактично не існує, тому неформальну коаліцію із «Слугам народу» складають групи «За майбутнє» та «Довіра». Отже, попри те, що за словами «Фокуса», «іноді Палиця грає в опозицію», але його політична сила перебуває у владній обоймі і саме цим обумовлений вплив її лідера.

ПЕРША П’ЯТІРКА НАЙВПЛИВОВІШИХ:

  1. Володимир Зеленський
  2.  Рінат Ахметов
  3. Андрій Єрмак
  4. Олексій Данілов
  5. Дмитро Разумков

ДО РЕЧІ

У рейтинг потрапило ще два уродженці Волині - народний депутат, фракція «Слуга народу», голова Комітету ВР з питань енергетики і житлово-комунальних послуг Андрій Герус (43 місце) та відомий лікар-трансплантолог  Олег Самчук (84), який перебрався з Ковеля до Львова.

Реклама Google

Читайте також: Лікар з Волині вперше «заморозив» серце пацієнта.

Telegram Channel