Курси НБУ $ 41.40 € 45.14
Список справ, які треба встигнути зробити до свят

Фото із сайту google.com.ua.

Список справ, які треба встигнути зробити до свят

У звичній обстановці іноді можна не звернути увагу на елементарні речі. Щоб увійти в Новий рік зі справді чистою кухнею, скористайтеся переліком

Навести лад у морозильній камері. У 2021-му багато хто активно робив запаси, але деякі з них так і не використав. Зараз саме час перебрати заморозку: викинути протерміновані продукти і приготувати щось із тих, у яких термін от-от вийде.

Перебрати крупи. Тим, хто брав штурмом стелажі з гречкою і рисом, варто перевірити крупи не тільки на термін придатності, але й на наявність жучків і молі. Ідеально — ​пересипати їх в скляні герметичні банки.

Утилізувати слоїки. Багато хто має звичку не викидати тару з-під покупних солінь, маринадів, джемів, меду і т. д. Банки накопичуються, займають багато місця, та навряд чи вони вам знадобляться, якщо ви не завзятий грибник або кулінар. Скляні слоїки і пляшки можна здати в спеціальні пункти прийому склотари.

Нові коштують недорого, зате відразу поліпшують настрій.

Наточити ножі. Орудувати ними напередодні Нового року доведеться чимало, тому їх слід нагострити — ​або самостійно, або віднести в майстерню.

Позбутися посуду з тріщинами і сколами. Ми несвідомо знижуємо якість життя, використовуючи старий посуд. Погодьтеся, їсти набагато приємніше з красивих, цілих тарілок.

Провести ревізію кухонних гаджетів. У шухлядках і шафах іноді можна знайти речі, багато з яких вам точно не потрібні. Або ж, навпаки, значну частину робочих поверхонь займають прилади, якими давно не користуєтеся. Оптимізуйте простір.

Перевірити термін придатності спецій і приправ. Покупні мелені спеції недовго зберігають аромат — ​проведіть ревізію і перепакуйте приправи з хорошим терміном придатності в герметичні банки.

Поміняти кухонні рушники. Нові коштують недорого, зате відразу поліпшують настрій.

Прибрати в холодильнику. Він потребує найпильнішої уваги, адже може стати джерелом неприємного запаху і розвитку бактерій, якщо в ньому накопичилися непотрібні соуси, прострочені продукти чи засушені головки часнику. Звільніть місце для страв, які приготуєте на свята.

Змінити обробну дошку. Старі дошки також можуть бути джерелами розвитку бактерій, тому варто подарувати собі нову. Добре мати окремі — ​для сирих м’яса та риби, для овочів, для хліба, сиру та готових м’ясоковбасних виробів.

Очистити чайник. Будь-який чайник періодично потрібно очищати від накипу — ​за допомогою оцту, лимонної кислоти, картопляних очистків або навіть кока-коли.

Промити труби. Навіть якщо засмічення раковини на кухні не видно неозброєним оком, перед Новим роком промийте їх спеціальним засобом або хоч окропом.

Оновіть губки для миття посуду. Всі ми знаємо, що міняти їх слід частіше, але мало хто з нас цього правила дотримується.

Виперіть штори. Нехай ніщо не заважає насолоджуватися гастрономічною естетикою! А текстиль на кухні швидко брудниться і потребує ретельного догляду.

Помийте келихи і сервіз. Напередодні Нового року саме час дістати і перевірити святковий посуд — ​за тривалий час без використання він зібрав чимало пилу.

Реклама Google

Telegram Channel