
Пригощайте дітвору на свята натуральним морсом, узваром чи справжнім ягідно-фруктовим чаєм, а не пакетованим соком.
Від солодкого вже нудить, або Чому варто відмовитися від куплених солодощів
Пакунки з цукерками приносив спочатку святий Миколай, потім їх покладе під ялинку Дід Мороз. Роздають такі гостинці у школах і дитсадках, приносять їх тато й мама з роботи. Тож у ці дні здоров’я малечі — під загрозою
Проблема в тому, що в магазинні солодощі виробники додають багато «вільних» цукрів та інших шкідливих речовин, які призводять до надлишкової ваги, шкірних хвороб, карієсу, серцево-судинних недуг тощо.
Медики кажуть, що дорослі, які не працюють фізично, повинні вживати не більше 6 чайних ложок цукру на день, діти — удвічі менше.
Медики кажуть, що дорослі, які не працюють фізично, повинні вживати не більше 6 чайних ложок цукру на день, діти — удвічі менше. Малюків до двох років краще взагалі не знайомити з купованими солодощами. Пригощайте дітвору на свята натуральним морсом, узваром чи справжнім ягідно-фруктовим чаєм, а не пакетованим соком.
Десерти промислового виробництва, цукерки містять багато барвників і консервантів. Тому бажано самостійно готувати те, що любить дитина. Це може бути морквяний пиріг, запечені яблука, бананова здоба тощо.
Марія КАЩУК
Читайте також: Новорічне меню 2022: що приготувати на рік Тигра
