Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Новий рік волинські шахтарі зустріли із зарплатою. Але не всі

Чи зможуть гірники заробляти самі на себе – питання риторичне.

Фото ільстративне з Буга.

Новий рік волинські шахтарі зустріли із зарплатою. Але не всі

В останні дні грудня нововолинські гірники отримали заборговану зарплату.

Державне підприємство «Волиньвугілля» отримало бюджетні асигнування загального фонду Державного бюджету України за програмою «Оплата праці та внесення обов’язкових платежів пов’язаних з виплатою заробітної плати працівникам державних вуглевидобувних підприємств на 2021 р.» в розмірі 6 млн 114 тис. гривень.

 Ці кошти спрямовані на виплату заборгованості із заробітної плати за вересень, жовтень та 10 відсотків листопада усім працівникам державного підприємства.

  Так, за минулий рік на єдиній діючий шахті ДП «Волиньвугілля» - «Бужанській» піднято на – гора 36 тисяч тонн палива, що становить менше половини від планових завдань.         

 Однак пощастило не всім. Кошти не «пішли» на заробітну плату ВП «База відпочинку «Шахтар», оплату перших п’яти днів тимчасової непрацездатності, сум вихідної допомоги, інших виплат, джерелом погашення яких є кошти від реалізації вугільної продукції.

 А от коли вони з’являться, якщо з видобутком палива на нововолинських шахтах проблеми? Так, за минулий рік на єдиній діючий шахті ДП «Волиньвугілля» - «Бужанській» піднято на – гора 36 тисяч тонн палива, що становить менше половини від планових завдань. Як кажуть у подібних випадках, без коментарів…

Роксолана Вишневич

Читайте також: На Волині 2854 людини вже продали свої земельні паї

Реклама Google
                                                    

Telegram Channel