Курси НБУ $ 41.23 € 44.77
Через заяви Зеленського у США мають сумніви, чи треба давати Україні зброю — Politico

«Витівки колишнього коміка почали діяти на нерви адміністрації Байдена».

Фото Букви.

Через заяви Зеленського у США мають сумніви, чи треба давати Україні зброю — Politico

Неодноразові заяви президента Зеленського про те, що Байден та західні ЗМІ сіють паніку і перебільшують російську загрозу, породжують у США логічні запитання – для чого тоді збільшувати поставки зброї та фінансову підтримку України

Про це йдеться у статті впливового американського видання Politico, яка називається «Чому «неминуче» дратує Зеленського».

Ще у листопаді Зеленський говорив про загрозу того, «що завтра буде війна», і заявляв про готовність до ескалації. Але останнім часом він закликає заспокоїтись і заявляє, що ситуація не більш напружена, ніж рік тому.

Український президент, по черзі то дратує, то обурює, то здається відверто контрпродуктивним.

«Витівки колишнього коміка почали діяти на нерви адміністрації Байдена», — йдеться у статті. «Згідно з трьома джерелами в адміністрації та на Капітолійському пагорбі, з якими я спілкувалася протягом останніх кількох місяців, український президент, по черзі то дратує, то обурює, то здається відверто контрпродуктивним», — розповіла виданню кореспондентка PuckNews Джулія Йоффе.

Дії Зеленського також викликають питання: чому США посилають зброю та гроші в Україну, якщо Київ не надто стурбований можливим масштабним вторгненням, зазначає видання.

Як відомо, у п’ятницю, 28  січня, президент України Володимир Зеленський провів неанонсовану публічно пресконференцію у зв’язку з напругою на українсько-російському кордоні.

Читайте також: The Times: справа проти Порошенка може бути політичною вендетою Зеленського​.

Під час розмови із західними журналістами глава держави розкритикував Захід, який постійно попереджає про загрозу нової російської агресії. Ігноруючи застереження іноземних партнерів глава держави запевнив, що без пекова ситуація в країні є не більше напруженою, ніж протягом попередніх років російської агресії.

Реклама Google

Telegram Channel