Курси НБУ $ 41.31 € 44.71
Міністр оборони Резніков прокоментував купівлю двох корветів для потреб ВМС України

Така ось думка...

Колаж 24 каналу.

Міністр оборони Резніков прокоментував купівлю двох корветів для потреб ВМС України

Марнотратством очільник оборонного відомства такий крок не вважає

Міністр оборони України Олексій Резніков прокоментував купівлю корветів для потреб ВМСУ, назвавши це «стратегічною, свідомою дією».

Таку думку міністр висловив у інтерв’ю виданню «Лівий берег», котре опубліковане у понеділок, 31 січня, пише Новинарня.

Так, журналіст запитав главу МОУ про те, як пояснити рішення про купівлю двох корветів його попередником – Андрієм Тараном.

«Очевидно, що це не найбільш нагальне, необхідне Збройним силам, враховуючи, що безпекову ситуацію в Чорноморському басейні вони не змінять. А ціна питання – щонайменше пів мільярда доларів. Це колосальні гроші для України», – висловився журналіст.

У нас є два водні басейни – Чорне і Азовське моря. І ми маємо забезпечити, щоб Україна могла без обмежень торгувати і вивозити зерно, метал та інші товари через Босфор і Дарданелли кораблями. А для цього потрібно забезпечити свободу судноплавства.

На що Резніков відповів:

«По-перше, у нас є концепція розвитку флоту, який ми сьогодні фактично розвиваємо з нуля з урахуванням суден, які вийшли з Криму. У нас є два водні басейни – Чорне і Азовське моря. І ми маємо забезпечити, щоб Україна могла без обмежень торгувати і вивозити зерно, метал та інші товари через Босфор і Дарданелли кораблями. А для цього потрібно забезпечити свободу судноплавства. Зробити це ми можемо лише за наявності потужного флоту. Флот – це, безперечно, дорога інвестиція. Але ми маємо вкластися в розбудову флоту. Шкода, що цього не робили у 2014-му, 2010-му чи з 2004-го навіть, але ми почали. Є концепція, розроблена командуванням Військово-морського флоту, погоджена і затверджена на РНБО. Тому програма ця реалізується. І це не тільки корвети, а й катери. Щось ми отримуємо як допомогу від Сполучених Штатів, як, наприклад, Island», – сказав міністр.

Він нагадав, що у Туреччині наразі будується один корвет.

«І це стратегічна, свідома дія. Туреччина є країною, що також знаходиться в Чорному морі. Їй належить власне Босфор. І не забувайте про «Байрактари». Ми маємо безпрецедентно дружні стосунки з Туреччиною. Ви знаєте про план будівництва заводу з виробництва «Байрактарів» і навчального центру. Навчання – це буде моя відповідальність як міністра оборони. А завод – Павла Рябікіна як міністра стратегічних промисловостей. Тому будівництво корвета на турецьких корабельнях – це елемент великої співдружності. Оскільки у випадку з «Байрактаром» з нами безпрецедентно поділилися технологіями, яких ніхто у світі не отримав би», – резюмував міністр.

Реклама Google

Читайте також: Патрульний поліцейський віддав юнаку, в якого вкрали взуття, власні черевики (Фото).

Telegram Channel