Курси НБУ $ 41.31 € 44.71
Порошенко на зустрічі з євродепутатами закликав надати Україні макрофінансову допомогу для зміцнення армії

«Це була дуже своєчасна і дуже символічна зустріч з дуже представницькою делегацією Європейського парламенту».

Фото Європейська солідарність.

Порошенко на зустрічі з євродепутатами закликав надати Україні макрофінансову допомогу для зміцнення армії

Петро Порошенко на зустрічі з делегацією євродепутатів також виступив з ініціативою синхронної ратифікації Угоди про відкрите небо Верховною Радою та Європейським парламентом

 Про це він повідомив журналістам після зустрічі делегації Європарламенту на чолі з Головою Комітету ЄП із закордонних справ Девідом Макалістером та Головою підкомітету з питань безпеки та оборони Наталі Луазо з Комітетами ВРУ з питань зовнішньої політики та з питань інтеграції України з ЄС.

«Це була дуже своєчасна і дуже символічна зустріч з дуже представницькою делегацією Європейського парламенту, де представлені всі фракції, які об’єднані підтримкою України, і дуже велика кількість країн ЄС, які також зараз докладають зусиль для забезпечення єдності світу з Україною в дуже непрості часи», – наголосив Петро Порошенко.

Перша ініціатива – щоб ми синхронно проголосували, і ВРУ, і Європарламент ратифікацію Угоди про відкрите небо.

 

 «Ми подякували за ту величезну допомогу, яку в ці часи ЄС надає Україні. Це й рішення Європейської Комісії щодо надання нам 1 млрд 200 млн євро в якості макрофінансової допомоги, це й ініціатива окремих країн щодо надання нам військової допомоги. І я зробив декілька пропозицій, які були з вдячністю прийняті і паном Девідом Макалістером, і пані Наталі Луазо, і членами делегації», – зазначив Петро Порошенко. 

«Перша ініціатива – щоб ми синхронно проголосували, і ВРУ, і Європарламент ратифікацію Угоди про відкрите небо. І буквально одразу по поверненню в Страсбург і Брюссель це питання буде порушено перед президентами Європейського парламенту», – повідомив Петро Порошенко. 

«Друга позиція – прискорити ратифікацію Угоди про надання нам макрофінансової допомоги, бо Україна  зараз конче потребує цих грошей», – говорить Пооошенко. 

Читайте також: Центр Разумкова: «Європейську Солідарність» вже готові підтримати понад чверть українців – «Слуга народу» безнадійно відстає​.

Лідер партії «Європейська Солідарність» висловив сподівання, що Верховна Рада все ж таки ухвалить законопроект, який передбачає значне збільшення фінансування ЗСУ. 

«У тому числі і в питаннях грошового забезпечення українських воїнів, в питаннях матеріального, речового, медичного і бойового забезпечення, яке збільшить боєздатність українських  збройних сил і збільшить ціну, яку заплатить Путін у випадку нападу. Саме сильна українська армія плюс міжнародна коаліція буде забезпечувати мир», – наголошує Петро Порошенко.

Реклама Google

Джерело: Європейська солідарність.
Telegram Channel