Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
Як не відкладати справи на потім: корисні поради

Іноді лякає не сама праця, а великі обсяги роботи...

Фото careerfornewlife.com.

Як не відкладати справи на потім: корисні поради

Потрібно багато всього зробити, але зовсім не хочеться ні за що братися? При цьому ще й відчуття провини мучить? Хтось вважає це звичайнісінькою лінню, хтось використовує модне слово «прокрастинація». Та хоч як називай – проблему необхідно вирішувати

Як же змусити себе швидко виконати замовлення, коли терміни чекати не можуть, чи залагодити всі домашні справи, які слід було зробити ще вчора? Психологи радять кілька способів, як домовитися із собою і перемогти цю кляту прокрастинацію.

По-перше, намагайтеся замінити формулювання: «треба» – на «хочу». «Треба» означає примус, тяжку роботу. А «хочу» – це те, що виконується з бажанням, захопленням, а також нагадати собі про позитивні наслідки – «заради чого я це роблю». Відразу з’являться мотивація і натхнення.

Спробуйте поділити її на фрагменти і після виконання кожної частини дозвольте собі невеличку перерву.

По-друге, намагайтеся боротися з перфекціонізмом. Адже з досвідом приходить розуміння, що прагнення виконати все ідеально не завжди йде на користь справі. Адже ідеал – це щось недосяжне, тож результат щоразу розчаровує. Але варто замінити «ідеально» на «підійду з усією відповідальністю» – і братися за нову справу стає значно легше.

Читайте також: Кому які вазони підходять за знаком зодіаку для удачі та багатства.

І, нарешті, розбивайте завдання на дрібніші частини. Іноді лякає не сама праця, а великі обсяги роботи, яка, здається, ніколи не закінчиться. Спробуйте поділити її на фрагменти і після виконання кожної частини дозвольте собі невеличку перерву. А там, дивись, піде як по маслу.

Реклама Google

Джерело: ukr.media
Telegram Channel