Курси НБУ $ 41.02 € 45.56
«Хлопці будем жити...». На порозі війни в Горохові влаштували грандіозний концерт (Відео, фото)

Ветерани капели діляться з молодими артистами досвідом, а ті своєю чергою заряджають їх енергією та оптимізмом.

Фото volyn.com.ua.

«Хлопці будем жити...». На порозі війни в Горохові влаштували грандіозний концерт (Відео, фото)

Народна аматорська капела міського народного дому «Просвіта» відзначила 60-річчя

«Ворог стоїть біля наших кордонів щонайперше, щоб знищити ось це – нашу пісню, нашу індентичність», – так пояснив доцільність зустрічі з глядачами у цей тривожний час учасник колективу Василь Гриб. Він переконаний, що саме зараз державі, як ніколи, варто підтримувати українську культуру, й сподівається, що хорова капела в Горохові розширюватиметься.

Цю думку продовжив і голова громади Віктор Годик. Він каже, що неправильно творчість митців асоціювати з фінансовими витратами, та назвав ювілярів гордістю краю.

– Це особливий колектив. Маємо пишатися, що його зберегли. Будемо й надалі його розвивати. Навіть солідний вік – це тільки початок, – каже міський голова.

Ворог стоїть біля наших кордонів щонайперше, щоб знищити ось це – нашу пісню, нашу індентичність.

Міський голова подарував музикантам сертифікат на виготовлення нового сценічного одягу.
Міський голова подарував музикантам сертифікат на виготовлення нового сценічного одягу.

У ювілейному концерті взяли участь майже два десятки артистів. Вони співали народні пісні, композиції шанованих волинських авторів та сучасних українських композиторів.

Звісно, у репертуарі капели є твори автора гімну нашого краю Степана Кривенького. Донька Степана Федоровича, журналістка Леся Влашинець пам’ятає, як батько акомпанував колективу й брав її ще маленьку із собою на репетиції.

– Кожен учасник капели особливий. Але Тамарі Мельник вдалося їх настільки згуртувати, що на сцені вони виглядають, як один організм, – поділилася враженнями журналістка.

Тамара Мельник стала «Людиною року – 2019» за версією «Газети Волинь».
Тамара Мельник стала «Людиною року – 2019» за версією «Газети Волинь». 

Теж саме про свого керівника розповів і учасник капели Тарас Гриб. За його словами, Тамара Тарасівна має неймовірну здатність знайти підхід до музикантів, пояснити кожному, що потрібно змінити, щоб звучати ідеально. Сама ж очільниця капели усміхається і каже: «Хлопці молодці, слухаються». Під час урочистостей вона згадала покійного засновника колективу Євгена Пахомовича Шаюка, подякувала всім, хто підтримує капелу. Зокрема, міському голові Віктору Годику, депутату облради та меценату Тарасу Щерблюку, які подарували колективу сертифікат на виготовлення нового сценічного одягу. Також керівниця капели відзначила усіх артистів, які, незважаючи на власні проблеми та клопоти, збираються на репетиції й тяжко працюють.

Читайте також: Музичний гурт з Горохівщини вирішив гастролювати селами та містами сусідньої області.

Ювілярів вітали місцеві посадовці, колеги та друзі із «Газети Волинь». Активіст Леонід Кравчук навіть приніс артистам частування: домашні хліб, ковбаску та якийсь дивовижний напій.

Який ювілей без подарунків?
Який ювілей без подарунків? 

Наприкінці заходу учасники капели виконали бадьору пісню «Хлопці, будем жити». А декан Горохівського деканату ПЦУ Андрій Сидор разом із глядачами заспівали музикантам «Многії літа».

Реклама Google


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel