Курси НБУ $ 41.02 € 45.56
Горохівські музиканти надихають громити ворога новими пісенними «градами» (Відео)

Присвячується всім українським захисникам!

Скріншот з відео.

Горохівські музиканти надихають громити ворога новими пісенними «градами» (Відео)

На Горохівщині підтримують бойовий дух творчістю

«Музика здавна шанується українцями зброєю, яка надихає на боротьбу, спонукає задумуватися над духовними цінностями й оповідає про тих, хто їх відвойовує у ворогів», - каже один із ініціаторів проєкту «Молимося за Україну», завідувач відділу культури Горохівської міськради Олександр Шепшелей.

Із цих міркувань він із своїми однодумцями й пісенними побратимами записали задля підтримки бойового духу всіх українських захисників і краян уже три прегарні твори.

Працівники НД «Просвіта» Юрій Романюк і Іван Якушик чергували на блокпостах, інші не змогли дістатися в Горохів із своїх сіл через відсутність транспортного сполучення.  

Перший – «Ми – солдати України». Слова і музику свого часу написав житель с. Лобачівка, керівник народного Лобачівського  аматорського театру НД «Просвіта» Андрій Корнейко. Аранжування і запис належать Олександрові Шепшелею, а відео змонтував горохівчанин Едуард Махновський.

Цими днями музична еліта кинула клич піснярам-краянам зібратися в Горохівській музичній школі, щоб торкнутися у воєнний час до людських сердець милозвучною «Молитвою за Україну». Її слова піснелюбам принесла зі Свято-Вознесенського храму м. Горохів ПЦУ хористка його церковного хору Валентина Бишовець, аранжування для хору й оркестру здійснив викладач музичної школи Олександ Касько, авторство відеомонтажу теж належить Едуардові Махновському.

На жаль, не всім вдалося прийти на єдину репетицію, під час якої був здійснений відеозапис. Скажімо, працівники НД «Просвіта» Юрій Романюк і Іван Якушик чергували на блокпостах, інші не змогли дістатися в Горохів із своїх сіл через відсутність транспортного сполучення.  

До пісенного батальйону з працівників «Просвіти», музичної школи, бібліотеки та учасників народних аматорських колективів Горохівщини таки встиг долучитися, відчергувавши в військкоматі, директор Горохівського народного дому «Просвіта» Тарас Гриб. Гуртом заспівали до сліз душевно.

Третій твір «Хлопці, будем жити», сповнений безмежною вірою в перемогу над Росією й українською щирістю, горохівський соловейко Олександр Шепшелей записав на облаштованій ним студії звукозапису «Мрія» в Лобачівському ліцеї Беестечківської міської ради. Відеомонтаж зробив його син Богдан Шепшелей, а ілюстрував всі три відеоролики власними малюнками художник Горохівського народного історичного музею Василь Музичук.

Слова одного з куплетів виконавець імпровізував у сьогоденні війни. Ними закликав:

Не корися долі в час біди,
Допоможе Бог усім завжди.
Я молюсь, я прошу, Ти промов:
«Нехай мир у нас настане знов!»

Нагадаємо, народна аматорська капела міського народного дому «Просвіта» закаляла музикою бойовий дух українців ще на порозі війни.

Реклама Google


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel