Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
Зеленський з історичною промовою виступив перед Палатою громад Британії: головні тези

Володимир Зеленський.

Фото: 24 Канал.

Зеленський з історичною промовою виступив перед Палатою громад Британії: головні тези

Президент Зеленський звернувся до британського парламенту 8 березня. У форматі відеозв'язку глава держави розповів, через що проходить український народ в боротьбі з агресором

Зеленський зазначив, що хоче розказати про 13 днів війни, яку Україна не хотіла і не починала. Проте український народ веде це протистояння, бо не хоче втрати те, що має, передає 24 Канал.

«13 днів нашого захисту. У перший день, о 4 ранку на нас полетіли крилаті ракети. Так, що всі прокинулись: і ми, і діти. Вся наша країна відтоді не спить», – почав розповідь президент.

Зеленський розповів парламентарям про відбиття атак і на суші, і в повітрі, і на морі. Приділив увагу глава держави і обороні острова Зміїний: саме там прозвучала вже легендарна фраза про російський корабель.

Проте ворог і далі влаштовує геноцид, скидуючи бомби на будинки, школи, лікарні. Президент запевнив: цей геноцид Україну не зламав.

«На третій день окупанти, не ховаючись, вдарили по людях, просто по житлових будинках артилерією, авіабомбами. Це остаточно показало, хто є хто. Хто відважні люди, а хто – звірі», – додав Зеленський.

Попри звірства агресора, українці ставились по-людськи до полонених, яких брали десятками. Проте ворог і далі влаштовує геноцид, скидуючи бомби на будинки, школи, лікарні. Президент запевнив: цей геноцид Україну не зламав.

Зеленський нагадав, що на 6-ий день війни, так звані борц з «нацизмом» кинули бомби на Бабин Яр – місце, де нацисти стратили тисячі євреїв.

Читайте також: ЄС представив план повної відмови від газу, нафти і вугілля з Росії - почнуть вже цього року.

Реклама Google

Telegram Channel