Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
В аптеках можуть працювати студенти-медики: що ще нового в доступі до ліків в Україні

Фото ілюстративне / 24 Канал.

В аптеках можуть працювати студенти-медики: що ще нового в доступі до ліків в Україні

Відтепер у аптеках можуть працювати й студенти-медики. Мовиться не лише про представників вишів, а і про тих, хто навчається в медучилищах

За словами очільника МОЗ Віктора Ляшка, таким чином не буде браку працівників у аптечних мережах і вони зможуть спокійно відпускати ліки. Про це він заявив у ефірі всеукраїнського марафону ввечері 8 березня, повідомляє 24 канал.

Ляшко зауважив, якщо подивитися за останні 3 дні, то кількість аптек, що відновили роботу, значно зросла.

«Сьогодні на сайті МОЗ є мапа, де чітко можна побачити, які аптеки зараз працюють. Також окремим блоком виділили аптеки, де зараз можна купити інсулін, – для того, щоб інсулінозалежні пацієнти могли його отримати», – зазначив він.

Очільник МОЗ додає, що його відомство разом із дистриб'юторами опрацювали маршрути, за якими розвозять ліки. Річ у тім, що після початку збройної агресії з’явилася велика кількість блокпостів. Тому збільшився час доїзду з одного міста до іншого.

Якщо подивитися за останні 3 дні, то кількість аптек, що відновили роботу, значно зросла.

«Плюс є гаряча лінія – 0 800 60 20 19. Якщо в когось немає доступу до ліків – залиште там заявку. Наші оператори підкажуть, де працює найближча аптека. Якщо такої немає – ми спільно з волонтерами зробимо все можливе, аби доправити до вас ці ліки», – повідомив міністр.

Також Ляшко наголосив, що МОЗ встановило дуже жорсткий контроль за цінами. Зокрема, тут щоденно моніторять, чи десь не зросли ціни. Цим займається Державна служба з лікарських засобів.

«І ми жорстко попередили як виробників, так і дистриб’юторів із власниками мереж, що застосуємо санкції в разі необґрунтованого підняття цін», – заявив голова Міністерства охорони здоров'я.

Читайте також: Зеленський і Макрон обговорили гуманітарні коридори для українців, постраждалих від війни з росією.

Реклама Google

Telegram Channel