Дефіцит дріжджів? Не біда! Виготовимо їх із картоплі
Багато хто зараз змушений випікати вдома хліб, але дошкуляє проблема із дріжджами
Переможець «МастерШеф. Професіонали» Павло Серветник дає такий рецепт: змішати 100 г води, 100 г борошна, 100 г дріжджів. Через 4–5 годин отримаєте 300 г дріжджів, рівноцінних звичним, які додаються у звичайному дозуванні.
Використовуйте потрібну кількість, решту знову змішайте з борошном та водою — матимете нові дріжджі. І так до безкінечності.
Дріжджі з картоплі: 2 картоплини натріть на дрібній тертці. Додайте 1 чайну ложку солі, 1 столову ложку цукру та 1 столову ложку води. Розмішайте, залиште на пів дня — і дріжджі готові до застосування.
Використовуйте потрібну кількість, решту знову змішайте з борошном та водою — матимете нові дріжджі. І так до безкінечності.
Дріжджі з родзинок. Промийте теплою водою 150–200 г родзинок, покладіть у скляну пляшку (наприклад, з–під молока — бажано, щоб шийка пляшки не була дуже вузькою), залийте теплою водою (щоб родзинки були покриті), додайте 2 столові ложки цукру, зав’яжіть марлею в 4 шари та поставте в тепле місце.
Бродіння почнеться на 4–5 день, тоді можна підбивати дріжджі, тобто відокремлювати їх від основної маси і розчиняти тісто.
Сподіваємося, ці прості способи допоможуть багатьом у цей нелегкий час.
Читайте також у нас: «Ударимо по кривавому Путіну і гранатобузом!».