Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
Росія своїми фейками, ймовірно, готує підґрунтя для застосування хімічної зброї – Британія

Фото ілюстративне (Радіо Свобода).

Росія своїми фейками, ймовірно, готує підґрунтя для застосування хімічної зброї – Британія

Велика Британія побоюється, що Росія може сфабрикувати привід для застосування хімічної зброї у війні з Україною, оскільки план окупувати країну та захопити Київ за кілька днів повністю провалився

Про це пише The Guardian з посиланням на дані обізнаних посадовців, передає Українська Правда.

Західні чиновники кажуть, що мають причини побоюватися можливого використання режимом Путіна нетрадиційної зброї в Україні на тлі великих невдач російських окупантів.

У них «є вагомі підстави для занепокоєння щодо можливого використання нетрадиційної зброї» Росією, враховуючи те, що Москва має досвід застосування хімічної зброї під час війни в Сирії.

У Британії припускають – Росія може готувати основу для застосування своєї хімічної зброї використовуючи і фейкові повідомлення про нібито створення біологічної зброї в Україні, і інші неправдиві й нічим не підтверджені заяви.

Західні чиновники заявляють, у них «є вагомі підстави для занепокоєння щодо можливого використання нетрадиційної зброї» Росією, враховуючи те, що Москва має досвід застосування хімічної зброї під час війни в Сирії.

Раніше речниця МЗС Росії Марія Захарова заявила, що у Росії нібито є документи, які «свідчать» про те, що США підтримали програму створення біологічної зброї в Україні, пов'язану з чумою, холерою та сибіркою. Вашингтон і Київ закономірно спростували ці заяви як абсурдні.

Окремо військове відомство Росії звинуватило «українських націоналістів» у начебто підготовці якихось «провокацій» з використанням хімічної зброї у селі Золочів біля Харкова:

Останні новини війни:

Усі новини російсько-української війни – тут. 

Реклама Google

 

Telegram Channel