Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
Зеленський: «Я адекватна людина. Президент адекватної країни й адекватного народу» (Відео)

«Хочеш дізнатися про плани Росії – подивися, у чому Росія звинувачує інших».

Фото із сайту president.gov.ua.

Зеленський: «Я адекватна людина. Президент адекватної країни й адекватного народу» (Відео)

Президент України наголосив, що в нашій країні ніхто не розробляв ніякої зброї масового ураження

«Я адекватна людина. Президент адекватної країни й адекватного народу. І батько двох дітей. І ніякої хімічної або будь-якої іншої зброї масового ураження на моїй землі не розробляли. Весь світ це знає. ВИ це знаєте», – сказав він, звертаючись до російських окупантів.

Зеленський зазначив, що його дуже непокоять звинувачення України з боку російських ЗМІ.

«Мене це дуже турбує, тому що неодноразово ми переконувалися: хочеш дізнатися про плани Росії – подивися, в чому Росія звинувачує інших. Послухайте, розгін таких звинувачень у російських ЗМІ сам по собі свідчить, що це ВОНИ на таке здатні. Російські військові, російські спецслужби. Свідчить, що вони цього хочуть. Вони вже робили такі речі у інших країнах. Так само! Самі анонсували, самі організовували, самі скаржилися. І самі робитимуть ще», – пояснив президент.

Самі анонсували, самі організовували, самі скаржилися. І самі робитимуть ще.

«Що це за звинувачення в підготовці хімічних атак? Ви вирішили провести «дехімізацію» України? Аміаком? Фосфором? Що ще ви нам приготували? Куди вдарите хімічною зброєю? По пологовому будинку в Маріуполі? По церкві в Харкові? По дитячій лікарні Охматдит? Чи по лабораторіях, більшість із яких залишилася ще з радянських часів і займається звичайною наукою. Звичайною! А НЕ військовими технологіями», – наголосив Зеленський.

Нагадаємо, раніше США попередили, що Росія може застосувати хімічну зброю в Україні, звинувативши в цьому нашу державу. Речниця Білого дому Джен Псакі  наголосила, що саме Росія продовжує підтримувати режим Башара Асада в Сирії, який неодноразово застосовував хімічну зброю. Саме Росія тривалий час підтримує програму біологічної зброї, що порушує міжнародне право.  Крім того, Росія має тривалий і добре задокументований досвід використання хімічної зброї, зокрема – у спробах вбивства та отруєння політичних ворогів Путіна.

Сьогодні міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що в Україні за підтримки США створюють біологічну зброю, яка є «етнічно орієнтованою».

Міноборони РФ також відзвітувало про пійманих «піддослідних» птахів з України, які нібито можуть розносити «біоагенти, здатні вибірково вражати різні етнічні групи».

Читайте також у нас: «Буде наукою: На Рівненщині зловили і покарали двох мародерів (Фото)».

Реклама Google

Telegram Channel