Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
Путін готує теракт на Чорнобильській АЕС, – розвідка

Божевільний.

Фото 24tv.ua.

Путін готує теракт на Чорнобильській АЕС, – розвідка

За даними української розвідки, Путін віддав наказ щодо підготовки теракту на Чорнобильській атомній станції. На окупованій ЧАЕС російські війська планують спричинити техногенну катастрофу

При цьому відповідальність за катастрофу окупанти спробують перекласти на Україну, наголошують у Головному управлінні розвідки (ГУР). Щоб зімітувати причетність українських військових до спланованої аварії на ЧАЕС, загарбники вже намагаються створити фейкові «докази», передає 24tv.ua.

Не отримавши бажаного результату від наземної військової операції та прямих переговорів, Путін готовий вдатися до ядерного шантажу світової спільноти заради поступок щодо підтримки України.

Зокрема, в районі аеропорту «Антонов», що розташований у Гостомелі на Київщині, російські автомобільні рефрижератори збирають тіла загиблих українських захисників. Імовірно, їх спробують видати за вбитих «диверсантів» в зоні ЧАЕС.

Не отримавши бажаного результату від наземної військової операції та прямих переговорів, Путін готовий вдатися до ядерного шантажу світової спільноти заради поступок щодо підтримки України, – підкреслили в ГУР.

Наразі Чорнобильська станція повністю відключена від систем моніторингу Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ). На додачу, АЕС знеструмлена, а ресурс наявних дизель-генераторів вичерпуються.

Російські загарбники цинічно відмовились надати доступ до станції нашим ремонтникам. Натомість туди, за вказівкою Олександра Лукашенко, зайшли «білоруські спеціалісти». Серед них під виглядом атомників заходять також російські диверсанти для організації теракту.

Нагадаємо, що російські війська захопили Чорнобильську АЕС 24 лютого. В Офісі Президента побоювалися, що росіяни можуть викликати провокації на станції.

Останні новини війни:

Усі новини російсько-української війни – тут. 

Реклама Google

Telegram Channel