Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
Маємо першу жінку – Героя України. На жаль, посмертно... (Відео)

Інна Дерусова загинула від артилерійського обстрілу російських військ, надаючи допомогу пораненим...

Фото із сайту 0352.ua.

Маємо першу жінку – Героя України. На жаль, посмертно... (Відео)

Інна Дерусова врятувала понад 10 військовослужбовців, ризикуючи власним життям

Звання Героя України посмертно вперше отримала жінка. Президент Володимир Зеленський удостоїв орденом «Золота Зірка» сержантку Інну Дерусову.

Нагороду отримали також ще семеро військовослужбовців, повідомив Зеленський у своєму зверненні.

«За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», – зазначив президент.

Указ про присвоєння звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка»:

Сержанту Дерусовій Інні Миколаївні. Посмертно. З 24 лютого старший бойовий медик виконувала завдання в місті Охтирка Сумської області. Врятувала понад 10 військовослужбовців, ризикуючи власним життям. Загинула від артилерійського обстрілу російських військ, надаючи допомогу пораненим військовим. Перша жінка – Герой України, якій це звання присвоєно посмертно.

Загинула від артилерійського обстрілу російських військ, надаючи допомогу пораненим військовим.

Вічна памʼять усім, хто віддав життя за Україну!

«Інну всі знали і поважали за професіоналізм і чуйність…» 
«Інну всі знали і поважали за професіоналізм і чуйність…» Фото зі сайту news.sm.ua.

Про смерть сержанта Дерусової інформував Тернопільський національний педагогічний університет, адже Інна – випускниця ТНПУ. Вона полягла під час виконання службових обов’язків в Охтирці Сумської області.

«…Академічна спільнота університету глибоко сумує з приводу непоправної втрати…. При виконанні своїх обов’язків, рятуючи військовослужбовців під вогнем в Охтирці, 26 лютого 2022 року під час обстрілу окупантами загинула випускниця Тернопільського національного педагогічного університету, висококваліфікований медичний і соціальний працівник, сержант Інна Миколаївна Дерусова.

Інну всі знали і поважали за професіоналізм і чуйність. Це чарівна жінка, чудовий друг, добра, щира самовіддана та працьовита людина. Розділяємо біль втрати родини і друзів, усіх, хто знав Інну. Нехай пам’ять про неї буде довгою і світлою…» – ішлося в повідомленні на ТНПУ.

 Слава героїні!

Читайте також у нас: «Волинянин Семен на трофейному російському танку лушпашить ворога! (Відео)».

Telegram Channel