Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
«Нехай діти не бачать війни»: У Рівному переселенців безкоштовно возить до кордону (Відео, фото)

За потреби перевізник додає автівки, які везуть людей з гарячих точок.

Фото Суспільне.

«Нехай діти не бачать війни»: У Рівному переселенців безкоштовно возить до кордону (Відео, фото)

Рівненський перевізник Денис Косюга безкоштовно возить українців до кордонів Євросоюзу. Чоловік спрямував рух усіх своїх маршруток, що раніше їздили до Києва, на евакуацію людей, які найбільше постраждали в гарячих точках України

Перевозить тільки жінок, дітей, пенсіонерів та людей з інвалідністю. Від початку війни йому вдалося вивезти 1690 людей, передає Суспільне.

Денис Косюга — рівненський перевізник, який організував безкоштовну програму, що спрямована на евакуацію людей з гарячих точок.

«Станом на 13 березня — 1 690 людей, 13 колон. Ставимо додаткові машини, все організовуємо. Зараз пробуємо контактувати з європейськими волонтерами, щоб людина, яка вийшла з гарячої точки — Буча, Ірпінь, щоб пересідали на кордоні та їхали до місця призначення», — розповів перевізник.

 

На рейс потрібно записуватися телефоном. Щодня з Рівного виїжджає сім комфортних автобусів, які евакуюють жінок з дітьми, пенсіонерів та людей з інвалідністю. Переселенка Алла Казакова разом з донькою та сином їде до Польщі.

Їду, щоб зберегти мам та дітей, величезне їм дякую.

«Їду, щоб зберегти мам та дітей, величезне їм дякую. Всім, хто може поїхати заради діток, перебути там, щоб спокійніше. А потім повернутися додому», — сказала жінка.

 

Організатор акції також додав, що його справа довезти людей до кордону, а вже там, логістику з подальшим маршрутом та поселенням людей в країнах Європи мають налаштувати місцеві волонтери.

«Ми знаємо всіх людей, в нас є паспорти, номери мобільних телефонів, прізвища. Ми готові робити комплект людей і документи. Ми їх просто з рук в руки передаємо, бо багато людей не були за кордоном, вони не знають, як себе вести, до кого підходити», — пояснив Денис Косюга.

 

Він додав, що всі автобуси з переселенцями їдуть у супроводі поліції, а пальне перевізнику надає місцева мережа заправок. Організовану ним акцію назвав — «Нехай діти не бачать війни».

Читайте також: Офіційно: Озвучили кількість загиблих і травмованих після обстрілу телевежі біля Рівного (Фото)

Реклама Google

Telegram Channel