Час війни: «вічних» продуктів немає, та все ж…
У ці страшні дні в Україні багато хто намагається зробити запаси їжі «на чорний день»
При цьому варто враховувати термін придатності продуктів. У деяких він доволі тривалий, навіть без холодильника.
Мед. Він не втрачає свого смаку роками і десятиліттями, але за умови, якщо зберігається в дерев’яній або скляній тарі.
Сіль і цукор – практично не псуються, термін їхнього зберігання становить близько 8 років. Також довго можна тримати цукрові льодяники й іриски.
Шоколад без добавок за кімнатної температури може зберігатися 1 рік, з ягодами і горіхами — 6 місяців.
Термін придатності макаронів — 2 роки в сухому приміщенні.
Згущене молоко у металевій банці зберігається 1 рік, в пластиковій — 6 місяців.
Згущене молоко у металевій банці зберігається 1 рік, в пластиковій — 6 місяців.
Немиті яйця можна тримати без холодильника близько місяця, в холодильнику — до 3 місяців.
Білий рис – рекордсмен серед круп за часом зберігання. Він може не псуватися роками. Гречка і пшоно — 9 місяців, манка — 10 місяців, вівсянка — 1 рік, горох — 2 роки.
Соняшникова олія легко простоїть у коморі 4 місяці.
Загальновідомо, що довгий термін зберігання мають консерви. Консервовані овочі, фрукти, м’ясо і риба не псуються роками.
До одного року можна зберігати спеції, сухі заправки і бульйонні кубики.
Читайте також у нас: «За що поліція оштрафувала піцерію в Нововолинську».