Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Завдяки Девіду Бекхему 72 мільйони землян дізналися про пекло в Україні

Харківська лікарка особисто не знайома з англійським футболістом, а вибір Бекхема пояснює тим, що раніше брала активну участь у міжнародних програмах.

Фото із сайту obozrevatel.com.

Завдяки Девіду Бекхему 72 мільйони землян дізналися про пекло в Україні

Легендарний футболіст передав на добу свою сторінку в інстаграмі жінці-лікарю з Харкова

У списку зірок світового спорту, кіно і шоу–бізнесу, які підтримали Україну з перших днів російського вторгнення, великими літерами вписано ім’я англійського футболіста Девіда Бекхема. Популярний спортсмен, батько чотирьох дітей і просто красивий чоловік став справжнім другом нашої держави. Він не обмежився лише жовто–блакитною стрічкою на одязі та словами підтримки (що теж дуже важливо), але й разом із дружиною Вікторією переказав 1,3 мільйона доларів і далі продовжує збирати кошти

Життя сучасної людини немислиме без соцмереж, тому наступна ідея Бекхема полягала в тому, щоб використати свій інстаграм для допомоги Україні. Слід сказати, що сер Девід у Великій Британії — не лише зірка футболу, а й найбільш популярний блогер. Його аудиторія нараховує 72 мільйони підписників. Тож у березні, на подив величезної армії фанатів, Бекхем передав свою сторінку директору Харківського регіонального перинатального центру Ірині Кондратовій. Задум полягав у тому, що вона протягом доби виставляє на ній відеозаписи зі свого медзакладу, а милосердні люди після цього жертвують гроші через організацію ЮНІСЕФ.

Ідея Бекхема мала успіх. Враховуючи те, що на земній кулі зараз відбувається понад 50 військових конфліктів, увага до України виявилася дуже потрібною. Кадри, які опублікувала Ірина Кондратова, справді змусили здригнутися якщо не весь світ, то принаймні його значну жіночу частину, яка знає, що таке пологи. Лікарка наголосила, що в той час, коли жінки в інших країнах підшуковують найкомфортніші клініки, харків’янки народжують в підвалах перинатального центру під вибухи ракет. І це ще не найгірший варіант, бо багато хто в Україні зараз мусить обходитися взагалі без допомоги медиків.

Кадри, які опублікувала Ірина Кондратова, справді змусили здригнутися якщо не весь світ, то принаймні його значну жіночу частину, яка знає, що таке пологи.

Ірина Кондратова розповіла, що в перші дні війни лікарі центру просили вагітних виїжджати з міста. Однак жінки, особливо на останніх термінах, не погоджувалися, побоюючись, що пологи можуть початися в дорозі. Тому спочатку пацієнток при надії та молодих матерів евакуювали з верхніх поверхів перинатального центру у підвальні приміщення. «Це були жахливі три години, які ми провели разом. На жаль, немовлят, які перебувають у реанімації, не змогли забрати сюди, тому що вони залежать від роботи спеціального медобладнання. Перші дні були найважчими. Доводилося вчитися працювати під час бомбардувань та авіаударів», — поділилася лікарка.

Хоч матері з малюками зараз туляться у приміщеннях з низькими стелями, при цьому вони не влаштовують істерик. Персонал з усіх сил старається підтримати вагітних та породіль, а також одне одного. Медики намагаються зробити так, щоб, перебуваючи тут, жінки забули про те, що відбувається навколо. У родзалі для них навіть вмикають музику. «Я хочу, щоб коли народжують мої пацієнтки, нічого не гриміло», — каже Ірина Кондратова.

Реклама Google

Після доби «чергування» лікарки в інстаграмі Девіда Бекхема футболіст підбив підсумок: «Будь ласка, зробіть усе можливе, щоб підтримати ЮНІСЕФ і таких людей як Ірина». Директор перинатального центру у свою чергу відповіла: «Я не відчуваю, що роблю якийсь подвиг. Виконую роботу, якою займалася все життя, тільки в складніших умовах. Інша справа — наші молоді лікарі, медсестри, які не просто залишилися біля своїх пацієнтів, а дехто навіть повернувся після того, як уже виїхав з міста. От їм справді треба сказати дякую».

Хто така лікар Кондратова, якій англійський спортсмен віддав свій інстаграм?

Ірина Юріївна Кондратова — дитячий анестезіолог, директор Харківського регіонального перинатального центру. Народилася в першій столиці України, закінчила Харківський національний медичний університет. Стала лікарем–педіатром, дитячим анестезіологом. Ірина Кондратова має вчений ступінь кандидата медичних наук, є доцентом кафедри педіатрії №1 і неонатологїї у Харківському національному медичному університеті.

Наталка ЧОВНИК.

Читайте також у нас: «У Луцьку вперше зробили операцію з трансплантації нирки (Фото 18+)​».

Telegram Channel