Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
Чому зникли з етеру телевізійні канали «Прямий», «5-й», «Еспресо»?!

«Хіба уже здобута Перемога над московськими загарбниками?»

Фото із сайту 5.ua.

Чому зникли з етеру телевізійні канали «Прямий», «5-й», «Еспресо»?!

Дії Концерну під час російсько-української війни можна оцінювати як антидержавну, антиукраїнську акцію

Безперечно, під час терористичної війни, яку веде російська федерація з метою повного знищення українців, демократичної, соборної, української України, правдиве, насичене добротворчою енергією журналістське Слово така ж потужна зброя, як, наприклад, Байрактари, чи інші найновіші засоби для захисту і перемоги над одвічним московським ворогом.

Працівники телевізійних каналів «Еспресо», «5-й» і «Прямий», спираючись на свободу слова як відповідальну усвідомлену необхідність, з україноцентричних позицій всебічно аналізували причини і жахливі наслідки епідемії російського нацистсько-рашистського ідіотизму, ґрунтовно розповідали про гуманітарну катастрофу в Україні, прославляли національну велич героїзму українських захисників і захисниць Свободи, Волі, Незалежності не тільки України, а й всієї Європи від російських мутантів.

Однак серед телевізійних каналів, які транслюють «Єдині новини» у всеукраїнському інформаційному марафоні, уже не бачу «5-го», «Еспресо» і «Прямого», на яких працюють авторитетні професіонали, українські патріоти, аналітики. Не було журналістів цих телеканалів під час інтерв'ю з президентом України Володимиром Зеленським.

У голові пульсують запитання: «Чому Концерн радіомовлення, радіозв'язку і телебачення 4 квітня вимкнув мовлення «Еспресо», «5-го каналу» і «Прямого» в цифровій мережі Т2? Може очільникам Концерну не до шмиги, що працівники цих телеканалів фаховими, розсудливими, емоційними передачами, виваженою, правдивою інформацією сприяли формуванню освічених, морально-духовних, національно-свідомих, відповідальних за долю України громадян?» Цей аморальний, шкідливий вчинок викликав обурення української громадськості. У кожного з вас, шановні читачі, є свої судження з цього приводу.

На мій погляд, дії Концерну під час російсько-української війни можна оцінювати як антидержавну, антиукраїнську акцію, спрямовану на підтримку зловорожої російської інформаційно-психологічної агресії.

На мій погляд, дії Концерну під час російсько-української війни можна оцінювати як антидержавну, антиукраїнську акцію, спрямовану на підтримку зловорожої російської інформаційно-психологічної агресії.

Хіба цього не розуміють Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення, Рада безпеки і оборони України, Офіс президента України? Чи громадяни Єрмак, Подоляк, Арестович та інші «добродії» на чолі з Татаровим не можуть забути справедливу, обґрунтовану, доброзичливу критику, пов'язану із справою вагнерівців та іншими фактами і суспільно-політичними подіями, які підривали безпеку України перед широкомасштабною російською агресією 24 лютого.

Реклама Google

Звернення президента України Володимира Зеленського до парламентів різних країн, українського народу, Збройних Сил України, до всіх захисників і захисниць нашої землі, викликають захоплення, схвалення, додають впевненості в перемозі над кремлівськими рашистами, путінськими головорізами, ґвалтівниками, мародерами, злодіями. Нинішня історична перемога кується морально-психологічним єднанням українського народу, політичних партій і громадських організацій, усіх громадян України. Про це ви, шановний президенте, часто говорите. Але мене не лише здивувало, а й шокувало, що після оголошеного вами не так давно Дня Єднання, під час інтерв'ювання поруч із Наталею Мосійчук чомусь не було талановитих журналістів із телеканалів «Прямий», «Еспресо», «5-й канал».

Хіба уже здобута Перемога над московськими загарбниками? Хіба вже не потрібне єднання українського суспільства? Невже Вам, шановний Володимире Олександровичу, байдуже, що журналісти телеканалів «Еспресо», «5-й» і «Прямий» не будуть фахово, розсудливо, виважено, патріотично спілкуватися з громадянами України у цифровій мережі Т2 і доносити потрібну Правду про російсько-українську війну? Чи може Ви досі у полоні подвійної лояльності?

Василь ЛИЗАНЧУК, професор, доктор філологічних наук, завідувач кафедри радіомовлення і телебачення факультету журналістики ЛНУ ім. Івана Франка, заслужений журналіст України.

Читайте також у нас: «Журналісти і народні депутати вимагають від Концерну РРТ відновити ефірне мовлення «Прямого», «Еспресо» і «5 каналу»».

Telegram Channel