Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
«Вони зроблять те, що було в Бучі, у ваших містах»: Зеленський попередив фінів про загрозу

Волинь-нова

«Вони зроблять те, що було в Бучі, у ваших містах»: Зеленський попередив фінів про загрозу

Він нагадав Фінляндії, що вона вже бачила у своїй історії жорстокість і безглуздість вторгнення з росії, і загроза зберігається

Президент Володимир Зеленський заявив, що війна росії зараз вирішує не тільки долю Української держави та народу, а й всіх, хто має спільний кордон з росією.

Про це голова держави сказав у своїй промові в Едускунті – парламенті Фінляндії 8 квітня, передає ТСН.

Якщо російська армія отримає наказ вдертися на вашу землю, вони зроблять те саме і з вашою країною. 

«Ви всі знаєте, що наробили російські військові у нашому місті Буча. Але вони роблять такі Бучі щоденно і досі – від Краматорська до Маріуполя, від Харкова до Херсона. І я впевнений, ви усвідомлюєте: якщо російська армія отримає наказ вдертися на вашу землю, вони зроблять те саме і з вашою країною. Я вам цього не бажаю. Вони зроблять те, що було в Бучі, у ваших містах. В містах будь-якої країни, про яку керівництво російської федерації вирішить, що це нібито – частина їхньої імперії, а не земля іншого народу», – застеріг Зеленський.

Він наголосив, навіть якщо російські солдати не розумітимуть, для чого їм це потрібно, вони все одно воюватимуть: «Бо це ненависть і це презирство до інших людей, які виховуються зараз в росії, при чому на державному рівні».

«Ви вже бачили у своїй історії жорстокість і безглуздість вторгнення з росії. Будьмо чесними: загроза зберігається. Потрібно зробити все, щоб це не повторилося знову. Війна росії проти України зараз вирішує не тільки долю нашої держави. Не тільки долю нашого народу. А всіх, хто має спільний кордон з Росією», – сказав президент України.

Останні новини війни: 

Реклама Google

Telegram Channel