Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
Хіматака в Маріуполі. Командир «Азова» розповів про стан постраждалих (Відео)

Серед постраждалих цивільних найгірший стан – у літньої жінки.

Волинь-нова

Хіматака в Маріуполі. Командир «Азова» розповів про стан постраждалих (Відео)

Серед постраждалих цивільних найгірший стан – у літньої жінки

Постраждалі цивільні та військові особи внаслідок розповсюдження ворогом отруйної речовини невідомого походження в місті Маріуполь знаходяться у відносно задовільному стані. Про це повідомив командир полку «Азов» майор Національної гвардії Денис Прокопенко, пише Главком.

Епіцентр ураження обстрілюється росіянами. У тому числі з метою знищення доказів свого злочину

«Окупанти використали проти цивільних та військових Маріуполя хімічну речовину невідомого походження. Епіцентр дії речовини був віддалений від місця перебування людей, тож це посприяло мінімальному контакту з речовиною і, можливо врятувало їм життя. Але є наслідки. Зараз неможливо провести аналіз і з’ясувати, якою речовиною було отруєно людей, адже перебуваємо у повній блокаді. А епіцентр ураження обстрілюється росіянами. У тому числі з метою знищення доказів свого злочину», – заявив він.

 

На відео – військовослужбовець, що перебуває в помірному стані. Двоє інших – під постійним наглядом лікарів. Серед постраждалих цивільних найгірший стан – у літньої жінки.

Основна симптоматика постраждалих: гіперемія обличчя, підвищення артеріального тиску, сухість та печія в області ротоглотки, слизових ділянок очей.
Наразі відомо, що ворогом було застосовано отруйні речовини або сильнодіючі отруйні речовини переважно задушливої дії. Втім через перебування в повній блокаді їх токсикологічний аналіз неможливий. В той же час, основним завданням є спостереження за станом особового складу та можливими наслідками від отруєння.

Реклама Google

Telegram Channel