Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
У Польщі з українськими дітьми, які бачили війну, працюватимуть психологи

У центрі допомагатимуть українським переселенцям.

Фото Вікторії КОМЕНДАНТ.

У Польщі з українськими дітьми, які бачили війну, працюватимуть психологи

У місті Кендзежин-Козле триває робота щодо створення центру для підтримки вимушених мігрантів

Наразі, до волонтерської роботи долучились кваліфіковані психологи, вихідці з Києва, Харкова, Дніпра. Ініціатори благодійного проєкту планують розширити функції центру, долучити більше фахівців і що прикметно, за словами одного з головних його ідейників: «надавати психологічну допомогу щодня, найбільше часу присвячуючи дітям».

Центр працювати за 4 напрямками: тренінги, навчання різних видів простих технік, сучасні методи психодинамічного напрямку.

«Центр організований за підтримки волонтерів Польщі та США. Його мета - стати «острівцем безпеки», де в будь-який час усі бажаючі матимуть нагоду отримати важливу інформацію, психологічну допомогу, підтримку, консультацію, привести на ігротерапію дітей», – зазначив практичний психолог Олександр Жосан.

Уже в найближчі дні усі охочі матимуть можливість побувати на лекціях і познайомитися з католицькими традиціями святкування Великодня, а через тиждень, як планують волонтери, про православні звичаї вони розповідатимуть полякам.

«Центр працювати за 4 напрямками: тренінги, навчання різних видів простих технік, сучасні методи психодинамічного напрямку. Плануємо також налагодити культурний обмін, популяризувати українські традиції (навчити поляків варити « по-справжньому українські борщі», разом співати пісні, одягати вишиванки). Ще один напрямок - фінансовий. Залучимо консультантів, які б могли навчати тих, у кого війна відібрала бізнес в Україні. Аби вони мали бажання продовжити аналогічну діяльність у Польщі, відновили свою справу, розвивались», – розповів Олександр Жосан.

Що більше людей дізнаються про нашу роботу, то більше мотивації та можливостей розвитку, розповідає харків’янин, якому вдалося передати свій запал десяткам небайдужих людей. Олександр Жосан радіє, що їх задум підтримали місцеві волонтери, люб’язно надавши приватний будинок для мігрантів. Ремонт і облаштування приміщення українці здійснювали власними силами. В майбутньому цей осередок, за їх задумом, працюватиме як культурний центр. Тут кожен, хто наважився втекти від війни знайде однодумців, відчує себе у безпеці.

«Наразі, маємо багато звернень від людей, які потребують психологічної допомоги, шукають можливостей реалізувати себе. Тому у перспективі і створення інформаційної платформи між біженцями і роботодавцями, облаштування зони тимчасового притулку. Також є задум створити культурний майданчик для обміну традиціями, звичаями. Про свою діяльність ми вже розповідали на радіо, поширювали пости в інтернеті. Організацію, що надаватиме психологічну допомогу для біженців вирішили назвати «Центр Фенікс», як легендарний птах, що володіє здатністю воскресати з попелу, народжуючись для нового життя», – каже психолог.

Вікторія КОМЕНДАНТ

Читайте також у нас останні новини війни: 

Усі новини російсько-української війни – тут. 

Реклама Google

Telegram Channel