Курси НБУ $ 41.40 € 45.14
Рецепти паски для солдата: просто і суперсмачно

«Дай нам, Боже, в щасті й при здоров’ї святу паску спожити, на другий рік Воскресіння діждати і рік від року, доки Бог призначив віку».

Фото із сайту samotuzhky.com.ua.

Рецепти паски для солдата: просто і суперсмачно

Дочекалися Пасхи, діждемось і Божої ласки!

До цьогорічного Великодня господині дбають, аби вистачило смаколиків не тільки для рідних, а й для тих, хто мужньо боронить Україну на фронті і хто змушений був покинути свої домівки й обживатися в іншому краї. В іншому, але не чужому, бо всіх нас зріднило спільне горе і спільна віра в нашу Перемогу. Тож готуймо святкові страви з любов’ю і молитвою! Все буде УКРАЇНА!

Паска «Швидка»

Інгредієнти: 3–4 скл. цукру, 18 жовтків, 200 г вершкового масла, 200 г маргарину, 200 г свіжих дріжджів, 0,5 скл. олії без запаху, 1 л молока, борошно, ванільний цукор, 1 скл. родзинок.

Приготування. На дно миски висипати 2 склянки цукру, вилити трохи збиті жовтки. На них постругати ножем масло й маргарин, подробити дріжджі, зверху висипати решту цукру і залити теплим (але не гарячим!) кип’яченим молоком. Миску накрити рушничком і залишити на пів доби. Через 10–12 годин просіяти борошно і вимісити — ​чим довше, тим смачнішими будуть паски (місити не менше 40 хвилин). Тісто має вийти дуже м’яке, еластичне і блискуче. Наприкінці додати родзинки, ванілін, олію, ще раз добре вимісити, після чого зразу розкладати у форми, заповнюючи їх на третину. Коли паски піднімуться, змастити верх збитим жовтком і випікати у попередньо розігрітій духовці або в печі. Оздобити за власним уподобанням.

Шинка «Родинна»

Інгредієнти: 5 кг шинки, 200 г солі (по 100 г на сухий і мокрий маринад), по 1 ч. л. меленого перцю і цукру, 1 головка часнику, 5–6 лаврових листків, духмяний перець, гвоздика (до смаку).

Приготування. Змішати 100 г солі, по 1 ч. л. цукру і чорного перцю, подрібнений часник. М’ясо промити, обсушити, натерти цим сухим маринадом, покласти в емальований посуд на 24 години. Через добу закип’ятити 2 л води, додати 100 г солі, лаврове листя, гвоздику, духмяний перець. Охолодити маринад і залити ним шинку. У такому розсолі м’ясо тримати кілька днів, можна до тижня, щодня перевертаючи. Потому вийняти з маринаду, загорнути в марлю (для копчення) або пергамент чи рукав (для запікання) і закоптити чи спекти.

Грудинка в цибулинні

Інгредієнти: 1 кг сала з м’ясними прошарками, 100 г + 1 ст. л. солі, 4–5 лаврових листків, по 6–7 горошин чорного та духмяного перцю, 150 г цибулиння, 5–7 зубочків часнику (залежно від їх величини та власних уподобань), суміш перців та спеції — ​до смаку.

Приготування. Грудинку промити й просушити. Цибулиння добре помити, залити водою, довести до кипіння, а тоді викласти у киплячий розсіл сало, порізане чималими брусочками (як для засолювання), додати 100 г солі та лаврове листя і варити упродовж 30 хвилин після закипання. Зняти з вогню й охолодити в бульйоні, потому вийняти на друшляк або паперові рушники й дати стекти. Тим часом пропустити через прес часник, додати сіль, суміш перців та улюблені спеції, добре вимішати і натерти цією сумішшю вистиглу грудинку. Загорнути всі шматочки в пергаментний папір і потримати 10–12 годин у холодильнику. Для тривалішого зберігання покласти в морозильну камеру.

Для тривалішого зберігання грудинку покласти в морозильну камеру.

Яловичий рулет із морквою та курагою

Інгредієнти: 2 кг яловичини, 4 морквини, 200 г кураги, 5 зубків часнику, 2 ст. л. оливкової олії, 2 лаврових листки, 1 ст. ложка паприки, майоран, чорний мелений перець, сіль — за смаком.

Приготування. М’ясо помити, обсушити серветкою, відбити, посипати спеціями (не солити), полити оливковою олією, втерти її у м’ясо, згорнути рулетом і помістити в холодильник на 5–7 годин. Тим часом підготувати начинку. Курагу промити і замочити на пів години в гарячій воді, потім дрібно нарізати. Моркву зварити, почистити і також покраяти. Часник пропустити через прес. Змішати всі інгредієнти для начинки, посолити, поперчити і викласти на промариновану яловичину. Знову згорнути рулет, щільно обмотати його ниткою, помістити в рукав для запікання, покласти на деко, влити трохи води і поставити в розігріту до 180 °C духовку на 2 години. Потому злити рідину, що утворилася, перекласти рулет на папір для випічки і готувати до зарум’янення.

Читайте також у нас: «Перевірені господинями рецепти: нехай смакує і паска, і ковбаска...​».

Реклама Google

Telegram Channel